EHUD OLMERT: İSRAİL İÇ SAVAŞA GİDİYOR

İşgal rejimi eski başbakanlarından Ehud Olmert, geniş çaplı protesto gösterilerine rağmen tartışmalı yargı reformu yasa tasarısının Knesset’te kabul edilerek kanunlaşması üzerine yaptığı açıklamada, işgal rejiminin iç savaşa doğru gittiğini söyledi. 

Görüntülenme: 289 Tarih: 26 Temmuz 2023 08:53
EHUD OLMERT: İSRAİL İÇ SAVAŞA GİDİYOR

Olmert, bugün (25 Temmuz Salı) İngiliz “Channel 4” kanalına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit. İç savaşa doğru gidiyoruz” dedi.
 

İşgal rejimindeki Yüksek Mahkeme’nin yürütme üzerindeki denetimini kaldıracak yasaya karşı düzenlenen gösterileri destekleyen Olmert, “Hükümet, İsrail demokrasisinin temellerini tehdit etmeye karar verdi. Bu bizim ne kabul ne de tahammül edebileceğimiz bir şey” şeklinde konuştu.
 

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesi karşıtı protestolar 7 aydır devam ederken tartışmalı yargı düzenlemesi kapsamında Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısı, siyasi ve toplumsal muhalefetin tüm tepkilerine rağmen dün akşam Knesset’te oylanarak kabul edildi.
 

İşgal rejiminde 10 binden fazla yedek asker, hükümetin yargı düzenlemesini protesto için gönüllü ordu görevini bırakacaklarını açıklamış; siyaset, ordu, güvenlik, ekonomi ve yargıda üst düzey görevlerde bulunmuş isimler de hükümetin yargı düzenlemesine karşı olduklarını ilan etmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar