HİZBULLAH'TAN ÖNEMLİ TEKLİF

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş dün, İsveç Hükümetinin Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık edilmesine verdiği izni kınamak için düzenlenen mitinge katıldı. 

Görüntülenme: 360 Tarih: 23 Temmuz 2023 18:11
HİZBULLAH'TAN ÖNEMLİ TEKLİF

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, İslam’ın kutsallarına yönelik hakaretin Batı'nın ahlaki yozlaşma düzeyini gösterdiğine işaret ederek, tüm Arap ve İslam ülkelerini bu saldırıları kınamakla kalmayıp, bu eylemlerle başa çıkmak için ciddi pratik adımlar atmaya çağırdı.

Damuş; ‘İsveç hükümeti’nin Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık eden eyleme tekrar tekrar izin vermesi, dünya çapında yüz milyonlarca Müslümanın duygularını inciten saldırgan ve kışkırtıcı bir eylemdir ve buna sessiz kalamayız’ ifadelerini kullandı.

Şeyh Damuş sözlerine şunları ekledi: ‘İsveç hükümetinin bu eylemi Batı'nın yaşadığı ahlaki çöküşün boyutunu göstermektedir ve onlar kamu özgürlüğü ile ifade ve düşünce özgürlüğü bahanesi altında bu saldırgan eylemleri gerçekleştirmektedir. Bu tür suçlara izin veren İsveç hükümeti, utanç verici ve sürekli olarak gerçekleştirilen bu provokasyonların tüm sorumluluğunu üstlenmeli ve bedelini ödemelidir.’

Ayrıca bu Hizbullah yetkilisi, Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin hükümetlerinden bu çok çirkin ve utanç verici eylemi yalnızca kınamakla ve bu eyleme dönük açıklama yapmakla kalmayıp, aynı zamanda pratik bir girişimde bulunarak İsveç'teki büyükelçilerini geri çağırmaları ve kendi ülkelerinde bulunan İsveç büyükelçilerini kovmaları çağrısında bulundu.Hizbullah yetkilisi: ‘Ayrıca bu hakaretler devam ederse bir sonraki adım, İsveç ile diplomatik ilişkileri kesmek olmalıdır. Çünkü ilişkileri koparmak ve bu tür adımlar atmak Batı'nın korkmasını ve geri adım atmasını sağlıyor’ ifadelerini kullandı.

Parstoday

Yorumlar