HÜSEYİN TAİB ABD'NİN 2030 YILI PLANINI ANLATTI

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Başkomutanı Danışmanı: ‘Amerikalılar, İran'a karşı yürüttükleri saldırıları üniversitelere ve okullara taşıma niyetinde. Savunmada kalıp beklersek, faydası olmayacak’ dedi. 

Görüntülenme: 313 Tarih: 20 Temmuz 2023 20:29
HÜSEYİN TAİB ABD'NİN 2030 YILI PLANINI ANLATTI

İslam Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Danışmanı Hüccet-ül İslam Hüseyin Taib, Tahran'da düzenlenen ülke çapındaki Besic (gönüllü) temsilcilerinin ve öğretmenlerin özel eğitim çalıştayına katıldı ve düşmanın üniversiteleri çatışma alanına dönüştürme girişimini vurguladı.
Hüseyin Taib: ‘Hakimiyet ve kültürel üstünlük duygusuyla yola çıkan Amerikalılar, kendi değerlerini diğer dinlerin ve milletlerin değerlerinin üzerinde göstererek ve savunma, diplomasi ve ekonomik güçten yararlanarak kendi güç gelişimlerini tüm dünyaya dayatmaya çalıştılar’ ifadelerini kullandı.
Devrim Muhafızları Başkomutanı Danışmanı, Amerika'nın bağımsızlık tarihinin kısa bir özetini sunarak: ‘Amerika, 247 yıl önce İngiliz sömürgeciliğinden ayrıldıktan sonra Amerikan değerlerine dayalı Bağımsızlık Bildirgesi'ni kabul etti. Dini bağnazlık ve Amerikan değerleri gibi konuları anayasanın bir parçası ilan ettiler. Sonra da Amerikan değerlerinin 2 küresel araç üzerinden anlatılması gerektiğini söylediler’ dedi.
Hüseyin Taib konuşmasının devamında şunları vurguladı: ‘Bu arada Amerikalıların hesaplarında yeni bir tehdit ortaya çıktı. İslam Devrimi gerçekleşti. İslami değerler daha önce bir devlet tabanına sahip değildi ve İslam Devrimi'nin gelişiyle birlikte bir devlet tabanı buldular. Bu nedenle hem Sovyetler hem de Amerikalılar İslam Devrimi'ne karşı harekete geçti.’
Taib: ‘Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Amerikalıların İran'a ilişkin değerlendirmeleri, İran'ın savaştan çıktığı için içe dönük olduğu ve Amerika'ya ve Amerikan değerlerine ciddi bir tehdit olamayacağı yönünde oldu. Bu nedenle kendilerini Soğuk Savaş'ın galibi olarak görerek 20. yüzyılın Amerikan yüzyılı olduğu yönündeki düşünceleriyle hareket ettiler. Ayrıca bu yüzyılda dünyanın  Amerika Birleşik Devletleri önderliğinde küresel bir köye dönüşeceğini düşünerek 21. yüzyıl güvenlik stratejisini yazdılar. 1995’te milli güvenlikleri bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, İran'ın İslam Milletler Cemiyeti'nin kurulmasıyla Sovyetler Birliği'nin yerini aldığını ve durdurulmaması halinde 5 yıl içinde Amerika için bölgesel bir tehdit haline geleceğini duyurdular’ ifadelerini kullandı.
Hüseyin Taib sözlerine şöyle devam etti: ‘Aradan 5 yıl geçti ve bugüne kadar bölgede Amerika için bir tehdit haline geldik. Şimdi ne durumdayız? Bugün Amerikalıların 2023 ulusal güvenlik belgesinde beyan ettikleri durumdayız.  Onlar 2030 yılında Amerika'nın ve dünyanın kaderinin belirleneceğini, ya uluslararası ve yerel zorlukları aşmayı başarıp dünyadaki hegemonyalarını sürdüreceklerini ya da süper güç olmaktan çıkıp çöküşe doğru gideceklerini söylüyorlar. Hem Amerikalılar açısından hem de dünya açısından önümüzdeki 7 yıl tüm dünya için kaderin yazıldığı bir dönemdir.’
Hüseyin Taib: ‘2030 tüm dünya için bir dönüm noktası. Avrupalılar ilk kez 2030’a kadar Avrupa stratejisini ve vizyonunu tahmin ettiklerini ve Avrupa'nın geleceğinin ne olacağını yayınladılar. Bölgedeki ülkelerin çoğu 2030 için belgelere sahip. Suudi Arabistan'ın da belgeleri var, Çin'in ve tüm dünyanın belgeleri var bu konuda’ ifadelerini kullandı.
Ordu başkomutanının danışmanı şuna dikkat çekti: ‘Amerikalılar, 2030'a kadar üç uluslararası sorunları olduğunu söylüyor. İran, Amerika için bölgesel bir meydan okumadan küresel bir meydan okuma haline geldi, diğer iki meydan okuma Çin ve Rusya. İlk meydan okuma Çin, ikincisi Rusya ve üçüncüsü İran. Stratejilerde Amerika her zaman güç, zenginlik ve prestij olmak üzere 3 unsurla bir dünya gücü olmaya çalıştı.’
Hüseyin Taib: ‘Şimdi Çin, savunma gücü, teknoloji ve ekonomi olmak üzere 3 unsurda Amerika'yı geçiyor. Söylediğimiz gibi, İran Amerikalılara meydan okuyor. Amerika ile mücadelemiz İslami ve insani değerlerle ilgili’ dedi.
İslam Devrim Muhafızları Teşkilatının eski başkanı şunları söyledi: ‘Bugün iktidarlar dünyaya yeni bir yönetim modeli getiriyor. Amerikalılar İran'a meydan okumak istiyor. Amerikalılara ve müttefiklerine göre zorlu olabilecek ortamlardan biri de üniversiteler.’
Devrim Muhafızları Başkomutanı Danışmanı: ‘Üniversitelere ve okullara İran’a karşı meydan okumayı planlıyorlar. Savunmaya geçmeyi beklersek fayda göremeyiz. Fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Sahanın galibi her alanda daha iyi performans gösterebilendir’ ifadelerini vurguladı.
İslam Devrim Muhafızları Başkomutanı Danışmanı Hüseyin konuşmasında ayrıca İsrail'in bölgedeki yaklaşımından bahsetti ve İsrail'in karşı karşıya olduğu tehditleri anlattı.

tesnim

Yorumlar