HAMAS'TAN ABD KONGRESİNE KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerikan Kongresi’nin işgal rejiminin “ırkçı bir devlet olmadığını” öne süren karar tasarısını oylayarak kabul etmesini şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 319 Tarih: 20 Temmuz 2023 09:26
HAMAS'TAN ABD KONGRESİNE KINAMA

Hamas, dün (19 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Amerikan Kongresi’nin kararının işgal rejimi yanlısı olduğunu ve işgalcileri Filistin halkına yönelik cinayetlerini sürdürmeye teşvik ettiğini söyledi.
 

Kararın işgal rejiminin katliamlarla dolu karanlık tarihini ve işgal ordusu tarafından himaye edilen Yahudi yerleşimci çetelerinin son günlerde işledikleri cinayetleri görmezden geldiğini belirten Hamas, yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine ve araçlarına saldırmalarının, tarım arazilerini ve ürünlerini yakmalarının işgalcilerin ırkçılığına ve Filistin halkını hedef alan etnik temizliğe örnek olduğunu ifade etti.
 

İşgal rejimi yetkililerinin birçok kez ırkçı açıklamalar yaptıklarına dikkat çeken Hamas, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Filistinlilerden İsrail devletinde ikinci sınıf vatandaşlar olarak yaşamak, göç etmek ya da ölmek arasında seçim yapmalarını istediğini hatırlattı.
 

Hamas, Amerikan Kongresi’nin haksız kararının işgal rejiminin ırkçı olduğu ve etnik temizlik üzerine kurulduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini, işgalcilerin terörünün Filistin halkını işgale karşı meşru direnişini sürdürmekten alıkoyamayacağını bildirdi.
 

Amerikan Kongresi, İsrail’in ırkçı bir devlet olmadığını öne süren ve antisemitizmin her çeşidinin reddedildiği karar tasarısını 9 “hayır” oyuna karşı 412 “evet” oyu ile kabul etti.

Tasarıda ayrıca ABD’nin “İsrail’in sadık bir ortağı ve destekçisi” olduğu vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar