SİYONİST ÇETELER SELFİT'TE FİLİSTİNLİLERİN ARAZİLERİNİ GASP ETTİ

İşgalci askerler tarafından himaye edilen yahudi yerleşimcilere ait buldozerler, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Selfit şehrinin batısındaki Kefer Ed-Dik beldesinde Filistinlilerin arazilerini gasp ederek yahudi yerleşim merkezine yol açtı.  

Görüntülenme: 402 Tarih: 13 Temmuz 2023 21:28
SİYONİST ÇETELER SELFİT'TE FİLİSTİNLİLERİN ARAZİLERİNİ GASP ETTİ

Kefer Ed-Dik Belediyesi Başkanı Muhammed Naci yerleşimcilerin buldozerlerinin, Deyriyye mıntıkasında Peduel yahudi yerleşim merkezine giden 300 m yol açtıklarını ve bunun için Filistinlilerin arazilerini gasp ettiklerini dile getirdi. 

Yerleşimci terör çetelerinin yol açmak için kullandıkları ve düzledikleri arazinin Osman Taha, Ahmed Ali Ahmed ve Atallah Ebu Allavi isimli şahıslara ait olduğu bilgisi verildi. 

Belediye Başkanı Naci bu arazinin gasp edilmesinin ileride yolun geçtiği tüm arazinin gasp edilmesi tehlikesine de kapı açabileceği uyarısında bulundu.

İşgalci askerler tarafından korunan yerleşimci terör çetelerinin yol açma teşebbüslerine engel olmak isteyen ahaliyle yerleşimci çeteler arasında çatışma çıktı. Bunun üzerine işgal askerleri ahaliyi dağıtmak ve yerleşimci çetelerden uzaklaştırmak için kendilerine saldırdı ve üzerlerine ses bombaları attılar. 

İşgalci siyonistler Filistinlilerin arazilerini gasp ederek yerleşim merkezleri kurdukları gibi buralara yollar açmak amacıyla da onların arazilerini gasp ediyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar