GASIP İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Siyonist işgal rejimi, ailelerine baskı yapmak ve birtakım pazarlıklarda kullanmak amacıyla şehitlerin naaşlarına el koyma politikasını sürdürüyor. 2016 yılından bu yana rehin alınan şehit cenazesinin sayısının da 132 olduğu açıklandı. Bu arada işgalciler tarafından ailelerine teslim edilmeyerek Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit sayısının ise 256 olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 353 Tarih: 13 Temmuz 2023 17:38
GASIP İSRAİL ŞEHİT NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Konuyla ilgili raporda belirtildiğine göre işgal güçleri tarafından 2016'dan bu yana rehin alınan şehit cenazelerinin 19'ünün Kudüs ve civarı, 27'sinin Gazze Şeridi, 20'sinin Cenin, 18'inin Ramallah, 14'ünün El-Halil, 10'unun Nablus ahalisinden olduğu bilgisi verildi. 

2016 yılında ilk rehin alınan şehit cenazesi ise 18 Nisan 2016 tarihinde feda eylemi gerçekleştirmesinin ardından şehit edilen Abdülhamid Ebu Surur'un cenazesi oldu. Son rehin alınan şehit cenazesi ise, içinde bulunduğumuz ayın 10'unda Deyr Nizam beldesi yakınında silahlı eylem teşebbüsünden sonra şehit edilen, Ramallah'ın Şakba kasabası ahalisinden Bilal İbrahim Kadah'ın cenazesi oldu. 

İşgal rejimi işgal zindanlarında şehit olan 11 esirin cenazesini de rehin tutmaya devam ediyor. Bunların arasında açlık grevinde hayatını kaybeden Hızır Adnan da yer alıyor. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar