HİZBULLAH KORKUSU SİYONİST ORDUYA GOLAN'DA TATBİKAT YAPTIRTTI

Siyonist işgal ordusu, Suriye'den işgal edilmiş olan Golan Tepeleri'nin kuzey kesiminde ve El-Hule Vadisi'nde bugün (10 Temmuz Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren askeri tatbikat başlattığını duyurdu.  

Görüntülenme: 274 Tarih: 11 Temmuz 2023 11:42
HİZBULLAH KORKUSU SİYONİST ORDUYA GOLAN'DA TATBİKAT YAPTIRTTI

İşgal ordusu sözcüsü tatbikat bölgesinde araçların hızlı hareketlerine şahit olunabileceğini, bomba patlamaları ve silah sesleri duyulabileceğini hatırlattı. 

İşgal ordusu sözcüsü 918 nolu yolun bugün akşam 22.00'den itibaren çarşamba günü sabah 08.30'a kadar aralıklarla muhtelif yönlerden kapatılabileceğine dikkat çekti. 

Tatbikatın işgal ordusuyla Lübnan'daki Hizbullah arasında son günlerde yaşanan gerginlik sebebiyle düzenlendiğinin tahmin edildiği belirtildi. İşgal ordusu sınır bölgesinde egemenliğine tecavüz edildiği iddiasında bulunmuştu. 

Lübnan kaynaklarının yayınladığı haberlerde işgal yönetiminin BM vasıtasıyla yaptığı bir diplomatik uyarıda, Hizbullah'ın Şeb'a çiftliklerine ve Kefer Şuba tepelerine kurduğu iki mevziyi kaldırmak için kuvvet kullanabileceği bildiriminde bulunduğuna dikkat çekildi. 

El-Ahbar adlı Lübnan gazetesinin yayınladığı haberde işgal yönetiminin Hizbullah'tan söz konusu iki mevziyi kendisinin kaldırmasını istediği aksi takdirde İsrail'in askeri gücünü kullanarak kaldıracağı uyarısında bulunduğu belirtildi. 

Gazetenin haberinde Hizbullah'ın ise, söz konusu arazilerin siyonistler tarafından işgal edilmiş ama Lübnan'a ait topraklar olduğu, Lübnanlıların gerek resmi kurumlarının gerekse bölgedeki arazilerden istifade eden ahalisinin buralara ulaşma ve koyunlarını otlatma haklarının olduğu, tahliye işlemlerinin ise kesin bir dille reddedildiği belirtildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar