ALİ BEREKE: DİRENİŞ UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELEDİR

 

Görüntülenme: 281 Tarih: 04 Temmuz 2023 16:04
ALİ BEREKE: DİRENİŞ UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELEDİR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı yöneticilerinden Ali Bereke, siyonist işgal rejiminin Cenin Mülteci Kampı'na arka arkaya saldırılar düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu saldırıların direnişin bileğini zayıflatamayacağını ve ilerlemesini durduramayacağını bilakis şehitlerin kanlarının, işgal askerlerinden ve yahudi yerleşimcilerden oluşan düşmanın tepesine dökülen ateşe dönüşeceğini dile getirdi. 

Bereke, Cenin Mülteci Kampı'nın Batı Şeria bölgesinde sürdürülen onurlu direnişin bir sembolü niteliği taşıdığını ve siyonist düşmanın onu zayıflatamayacağını, bilakis siyonist düşmanı her tarafta zayıf düşürmek amacıyla direnişi yeni ataklar düzenlemeye sevk edecek etkenler olacağını, bu ataklarla her tarafta işgalin alt yapısının daha da zayıflatılacağını ifade etti. Bu direnişin vatanın işgalden kurtarılmasına ve yurtlarından çıkarılanların geri dönmelerine kadar sürecek uzun soluklu bir mücadele niteliği taşıdığını vurguladı. 

Ali Bereke açıklamasında Filistin direnişini bulunduğu her yerde Cenin Mülteci Kampı'ndaki mücadeleye arka çıkmaya, ona destek vermeye Filistin'in içinde ve dışında bu mücadelenin sesinin yükseltilmesi için faaliyetler yürütmeye çağırdı. 

Bereke, tüm Arap ve İslam toplumlarını siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik vahşi saldırılarına karşı durmaya ve tavır koymaya davet etti. 

İsrail işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi. Saldırıda İHA'ların ve apaçi helikopterlerinin de kullanıldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar