SUUD'TAN İKİ SİYONİST DİPLOMATA RED

Siyonist kaynaklar, Suudi Arabistan'ın Fransa'da düzenlenen "Expo 2030" toplantısına iki Siyonistin katılmasına izin vermediğini açıkladı. 

Görüntülenme: 332 Tarih: 25 Haziran 2023 18:43
SUUD'TAN İKİ SİYONİST DİPLOMATA RED

Suudi Arabistan, bu ülkenin Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da katıldığı Fransa'daki uluslararası bir toplantıya iki İsrailli diplomatın katılmasını engelledi.

 İki İsrailli diplomat "Expo 2030" konferansına katılmak üzere toplantının yapıldığı alana gitmişti ancak Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın da burada bulunması nedeniyle konferansa girmeleri engellendi ve daha sonra bu kişilerin isimlerinin etkinliğe davet edilenler listesinden son anda çıkarıldığı açıklandı.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı'ndaki bazı kaynaklar şu açıklamalarda bulundu: ‘Adı geçen diplomatların isimlerinin davetliler listesinden çıkarılmasının, Suudi Arabistan'ın Tel Aviv'in son dönemde Filistin meselesine ilişkin politikalarına ve son dönemde Cenin ve Batı Şeria'da yaşanan gerilime tepkisi olması muhtemeldir.

Bin Salman, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmek ve Yeni Küresel Finansman Anlaşması zirvesinin yanı sıra Suudi Arabistan'ın Expo 2030'a ev sahipliği  yönündeki adaylığını desteklediğini belirtmek için yaklaşık bir hafta önce Paris'e gitti.

rasthaber

Yorumlar