KASSAM TUGAYLARI'NIN CENİN'DE EL YAPIMI PATLAYICI ÜRETTİKLERİNİ GÖSTEREN VİDEO BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üyelerinin Cenin Kampı’nda el yapımı patlayıcı ürettiklerini gösteren video ve fotoğraflar yayınlandı. 

Görüntülenme: 423 Tarih: 20 Haziran 2023 11:54
KASSAM TUGAYLARI'NIN CENİN'DE EL YAPIMI PATLAYICI ÜRETTİKLERİNİ GÖSTEREN VİDEO BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Katar’dan yayın yapan El-Cezire kanalının internet sitesine ulaşan video kaydında ve fotoğraflarda kısıtlı imkânlara sahip atölyelerde el yapımı patlayıcıların hazırlandığı görüldü.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları’ndan bir kaynak, El-Cezire kanalının internet sitesine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin kâbusuna dönüşen el yapımı patlayıcılardan çok sayıda ürettiklerini söyledi.
 

El-Kassam Tugayları mücahitlerinin ve diğer gruplardan direnişçilerin işgal güçlerinin dün sabah (19 Haziran Pazartesi) Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında çok sayıda el yapımı patlayıcı kullandığını belirten kaynak, işgal güçlerine ait araçların pusuya düşürüldüğünü ve işgalcilere daha çok sürprizlerinin olduğunu bildirdi.
 

İşgal ordusu dünkü baskın sırasında işgal güçlerine karşı çok sayıda el yapımı patlayıcı kullanıldığını ve yoğun bir şekilde ateş açıldığını, işgal askerlerinden yaralananlar olduğunu ve bazı araçlarının tahrip edildiğini itiraf etmişti.
 

İşgal rejimi resmi medya organları, işgal güçleri Cenin’deki bir noktadan çekilirken zırhlı aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu araçta bulunan askerlerin yaralandıklarını aktardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar