GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ SİBER SALDIRI KISKACINDA

Siyonist rejimin siber örgütünün yetkilisi, İsrail'e yönelik siber saldırıların 2,5 kat arttığını açıkladı. 

Görüntülenme: 363 Tarih: 20 Haziran 2023 07:07
GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ SİBER SALDIRI KISKACINDA

Israel Hume gazetesinin haberine göre, Siyonist Rejimin Siber Örgütünün Başkanı Gabi Portnoy, İsrail'deki siber yapının güçlendirilmesiyle bağlantılı olarak düzenlediği toplantıda, yapay zekanın artan gücü nedeniyle Benjamin Netanyahu'nun siber saldırılarla başa çıkmak için hazırlıkları artırma talimatı verdiğini itiraf etti.
İbranice yayın yapan bu medya, birkaç saat önce internet sitesinde, söz konusu toplantının İsrail'deki altyapı ve merkezi kurumlara yönelik siber tehditleri görüşmek üzere Başbakan Benyamin Netanyahu'nun huzurunda yapıldığını bildirdi.
Israel Hume, "Netanyahu'nun bu toplantıyı yapma talimatı, yapay zeka performans seviyesinin artmasıyla ilgili ve bu konudaki risklere ilişkin endişelerin gölgesinde, ayrıca siber saldırı risklerinin her geçen gün arttığı ve İsrail'in yönetişim yapılarına ve altyapısına yaklaştığı bir ortamda gerçekleşti." diye itiraf etti.
Bu raporun bir başka bölümünde, söz konusu toplantıda İsrail Siber Örgütünün Başkanı Gabi Portnoy'un da örgütünün siber tehditlerle mücadele raporunu ve planlarını sunduğu belirtiliyor.
Portnoy'ye göre İsrail geçen yıldan bu yana hacker gruplarının sayısında 3 kat artış gördü ve İsrail'e yönelik saldırıların hacmi 2,5 kat arttı.
Bazı saldırıları engellediğimizi kabul etti, ancak bunların önemli bir kısmı kuruluşlarda ve altyapıda büyük kayıplara neden oldu.
Aynı zamanda, Tel Aviv'in altyapı merkezlerinin siber savunma sistemini iyileştirebildiğini iddia etti; Bununla birlikte, vatandaşlarla doğrudan temas halinde olan birçok kuruluş hala düşük düzeyde siber korumaya sahiptir ve bunlar üzerinde yeterli kontrole sahip değildir.

tesnim

Yorumlar