İRAN İLE ABD ARASINDA ANLAŞMA YAPILACAĞI SÖYLENTİSİ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN ETTİ

İsrailli yetkililer, son dönemde Amerika ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yeni nükleer anlaşma söylentilerinden bile ne denli ürperdiğini, paniğe düştüğünü açığa vurdu. 

Görüntülenme: 279 Tarih: 19 Haziran 2023 22:40
İRAN İLE ABD ARASINDA ANLAŞMA YAPILACAĞI SÖYLENTİSİ SİYONİSTLERİ TEDİRGİN ETTİ

Bu bağlamda " Amerika ile İran arasndaki yeni anlaşma Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP'in bize indirdiği zararın yakınından bile geçemez", " Bu tür anlaşmalar bizim bekamız için tehdit sayılmaz", " Amerika Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP'i yeniden ihya etmek istemiyor" gibi iddialar ortaya atılarak İsrail'in kendini avutmaya çalıştığı görüldü. 

Siyonist Rejim İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, İran ile Amerika arasında olası bir anlaşmanın Tel Aviv için daha önce varılan ancak Trump tarafından iptal edilen ve askıya alınan Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP kadar tehlikeli olmadığını söylüyor. Bu yetkili şu ifadelere de yer verdi: " İran konusunda ABD ile samimi görüşmeler yaptık ve bu, son iki seyahatimde ABD'deki müzakerelerimin merkezinde yer aldı" . Bu Siyonist yetkili ABD ile çok yakın olduklarını iddia ederek " Yüksek derecede karşılıklı şeffaflık var ve benim değerlendirmem, KOEP'i yeniden canlandırmak istemedikleri yönünde."  İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, İran ile Washington arasında olası bir anlaşmanın Tel Aviv için Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP kadar tehlikeli olmadığını söylüyor.Kimi yerel ve bölge kaynaklarının belirttiğine göre Siyonist Rejim İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, İsrail Hayom gazetesiyle yaptığı görüşmede, "[Washington ile İran arasındaki] bu yeni anlaşmaların nükleer anlaşma KOEP'in yol açtığı zarara yakıından bile geçmeyeceğini düşünüyoruz.  Bizim hazırlığımız bu anlayışlarla yüzleşmek veya onlara karşı durmak değil, İran'ın geri dönüşü olmayan son noktayı geçmek üzere olduğunun açık olduğu bir senaryoya yöneliktir" dedi.

Binyamin Netanyahu'nun ulusal güvenlik danışmanı, ABD'nin İsrail'in Suudi Arabistan ile normalleşmesine izin vereceği ve Tel Aviv'in Washington'un İran ile  nükleer anlaşmasına karşı çıkmayacağı bir anlaşmaya dayalı bir anlaşmaya ilişkin bazı haberlere atıfta bulunarak, "Böyle bir anlaşma yok. Amerikalılar Suudi Arabistan'ı kontrol etmiyor. Bu Siyonist yetkili Tahran ile Washington arasındaki müzakerelere atıfta bulunarak, [İran hakkında] uzun süredir devam eden ve Kongre'nin onayına ihtiyacı olan çok karmaşık bir süreç var ve şimdi seçim yılında bu durum daha hassas. Amerika Birleşik Devletleri bu aşamada çok net duruş sergileyemez; Bu nedenle Amerikalılar bize başka bir dosya karşılığında bir dosyayı vereceklerine söz veremezler." dedi. 

İran konusunda ABD ile samimi görüşmeler yaptık ve bu, son iki seyahatimde ABD'deki müzakerelerimin merkezinde yer aldı" dedi. "Yüksek derecede karşılıklı şeffaflık var ve benim değerlendirmem, KOEP'i yeniden canlandırmak istemedikleri yönünde. " diye vurguda bulundu. Bu Siyonist yetkili sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlaşmaların- KOEP anlaşmasının aksine - bizim için hayati bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum." Siyonist yetkili şunları da söyledi: " İran ile bir anlaşmanın olumlu bir yönü olabileceğine inanmıyoruz ama her halükarda İsrail bu tür düzenlemelere bağlı değil ve her an kendini savunmak için harekete geçecek."

parstoday

Yorumlar