IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI HAPSE ATMAK İÇİN YENİ BİR YASA HAZIRLIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Abdülcebbar Said, Siyonist işgalcilerin Filistinli çocukların hapse mahkum edilmesine izin verecek yasa çıkarmak istediklerine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 297 Tarih: 18 Haziran 2023 13:56
IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI HAPSE ATMAK İÇİN YENİ BİR YASA HAZIRLIYOR

Said, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamalarında, bu girişimin işgalcilerin Filistin halkına yönelik düşmanlığının devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.
 

İşgalcilerin uluslararası hukuk ve anlaşmalarla hakları korunan çocukları da hedef aldığına işaret eden Said, işgal güçlerinin çocuklara yönelik tavrının gerçek yüzünü ve kadın-çocuk ayrımı yapmadan Filistinlilerin hepsine düşman olduğunu gösterdiğini söyledi.
 

Çocuklara hapis cezası verilmesinin Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirten Said, uluslararası hukukun ve anlaşmaların işgal altındaki topraklarda işgalcilerin çocuklar başta olmak üzere sivillere nasıl davranmaları gerektiğini kurallara bağladığını hatırlattı.
 

BM ve insan hakları örgütlerine, uluslararası kurum ve kuruluşlara seslenen Hamas lideri, Filistinli çocuklara yönelik bu tür haksız yasalar çıkarmasını engellemek amacıyla işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.
 

Said, söz konusu yasaların kabul edilmesi halinde Filistinli çocukların eğitim ve yaşam koşulları üzerinde çok büyük olumsuz etkileri olacağına işaret ederek, çocukların yasal olarak korunması gerektiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar