HENADİ EL HALEVANİ'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Filistinli kadın murabıt Henadi El-Halevani, Mescid-i Aksa’daki Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın imar edilmesi, işgalcilerin ihlallerine ve başta Rahmet Kapısı Namazgâhı olmak üzere Mescid-i Aksa’daki tüm namazgâhlara saldırılarına karşı konulması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 343 Tarih: 18 Haziran 2023 20:42
HENADİ EL HALEVANİ'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İşgal rejiminin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı kasıtlı olarak ihmal ve tahrip ettiğini bildiren El-Halevani, işgal güçlerinin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nda namaz kılan cemaati yıldırmak için kasıtlı olarak namazgâhın elektriğini ve suyunu kestiğini söyledi.
 

El-Halevani, Mescid-i Aksa konusunda duyarlı herkesi Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın temizliği için gönüllü olmaya davet ederek, “İşgalciler bu namazgâhın Mescid-i Aksa’nın bir parçası olmasını istemiyorlar” dedi.
 

Bu arada, Kudüslü önde gelen şahsiyetler Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Mescid-i Aksa’yı bölme planlarına karşı Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağırıyorlar.
 

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Filistinliler 19 Haziran Pazartesi günü başlayacak Zilhicce ayının ilk on gününde Mescid-i Aksa’da itikafa davet ediliyor.
 

İşgalcilerin ihlallerine, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik Yahudileştirme planlarına karşı düzenlenen “Büyük Fecir” Kampanyası kapsamında dün binlerce kişinin sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar