IRKÇI İSRAİL İDARİ HAPİS ZULMÜNÜ GENİŞLETMEK İSTİYOR

Aşırı ırkçı siyonist marjinal partileri etrafına toplayarak koalisyon hükümeti kuran, hakikatte kendisi de bu partilerin liderlerinden farklı olmayan Netanyahu ortaklarının vahşi, saldırgan ve ırkçı ruhlarını tatmin amacıyla bol keseden yetki dağıtıyor.  

Görüntülenme: 386 Tarih: 13 Haziran 2023 19:36
IRKÇI İSRAİL İDARİ HAPİS ZULMÜNÜ GENİŞLETMEK İSTİYOR

Şimdi de Yahudi Gücü Partisi'nden Zvika Vogel isimli bir sözde milletvekili, işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'e sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar ben Gvir'e Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinliler hakkında idari hapis cezası kararı alma yetkisi veren bir yasa tasarısı sundu. 

Filistin'in Safa Haber Ajansı'nın siyonistlere ait haber kaynaklarından aktardığına göre, hazırlanan yasa tasarısı işgal rejiminin resmiyette savunma gerçekte saldırı bakanı olan şahıs gibi Itamar Ben Gvir'in de, devlet güvenliğine yönelik tehdit gerekçesini kullanarak Filistinliler hakkında tutuklama ve idari hapis cezası verme yetkisine sahip olmasını istiyor. 

Tasarının ırkçı siyonist bakana idari hapis cezasının yanı sıra gerek gördüğünde ev hapsi, hareket alanlarını kısıtlama, seyahat yasağı gibi yaptırım kararları alma yetkisi de verdiği belirtildi. 

Hukuk devletlerinde bu tür cezalar ya da yaptırım uygulamaları yargı mekanizması tarafından ve hukuki bir gerekçeye dayalı olarak verilir. Ancak siyonist işgal rejimi bir çete devleti olduğundan kendilerine sözde bakan sıfatı verilen çete başılarının da bu tür yetkilere sahip olması mümkün. Ayrıca hukuk devletinde işgalci siyonist rejimdekine benzer bir idari hapis uygulamasına rastlanmaz. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar