MISIRLI KAHRAMAN ASKERİN EYLEMİ SİYONİSTLERİN KİMYASINI BOZDU

İsrail işgal yönetiminin bugün (12 Haziran Pazartesi) Mısır sınırındaki gözetleme noktalarında ve sınır karakollarında görev yapan işgalci askerlerine yeni talimatlar gönderdiği haber verildi. Bunun ise bir süre önce Mısırlı asker Muhammed Salah İbrahim'in gerçekleştirdiği ve 3 işgalci askerin öldürüldüğü eylem sebebiyle yaptığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 435 Tarih: 13 Haziran 2023 05:26
MISIRLI KAHRAMAN ASKERİN EYLEMİ SİYONİSTLERİN KİMYASINI BOZDU

İsrail işgal ordusu radyosu muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal askerlerine yönelik talimatların içerisinde sınır çizgisinden birkaç metre uzak durmaları da yer alıyor. İşgal yönetimi askerlerinden onaysız bir şekilde Mısır sınırı hizasındaki filadelfiya eksenine yaklaşmamalarını istedi. 

İşgal yönetimi aynı zamanda sınır gözetimindeki askerlerinden, sınırdaki Mısır askerlerinde herhangi bir şüpheli hareket görülmesi durumunda derhal civardaki işgal askerlerini bilgilendirmelerini istedi. 

Mısır askerlerinde şüpheli bir durum görülmesi halinde işgal askerlerinin derhal kask takmaları, üstleriyle irtibata geçmeleri ve ateş etme hazırlığı yapmaları istendi. 

İşgal ordusu radyosunun muhabiri, işgal askerlerine bu talimatların verilmesinin artık işgal yönetiminin Mısır askerlerine güvenmemesinden ve birinin eyleminin başarılı olmasından cesaret alan diğer askerlerin de eylem yapması ihtimalinin bulunmasından ileri geldiğini vurguladı. 

İşgal yönetiminin söz konusu eylemle ilgili araştırmasından elde ettiği bilgileri ve benzer bir eylem gerçekleştirilmemesi için önerilerini yarın açıklaması bekleniyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar