KASSAM TUGAYLARI'NDAN ORTAK OPERASYON ODASI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 339 Tarih: 12 Haziran 2023 15:51
KASSAM TUGAYLARI'NDAN ORTAK OPERASYON ODASI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın Genel Askeri Konseyi üyesi ve hareketin Askeri İlişkiler Komutanı Eymen Nevfel, ileride siyonist işgal rejimine yönelik herhangi bir toplu operasyonun direniş gruplarının Operasyonlar Ortak Odası tarafından gerekli değerlendirme yapılmasından ve birlikte karar verilmesinden sonra gerçekleştirileceğini söyledi. 

El-Cezire.net isimli haber sitesinin kendisiyle röportaj yaptığı Nevfel, son yıllarda Gazze bölgesinde Ortak Oda Komutanlığı gözetiminde muhtelif direniş gruplarının askeri kanatlarıyla bağlantılı 40 civarında askeri yapının dahili itifaka alınması programının tamamlandığını geriye kalan 3 yapının da dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Nevfel, Ortak Oda'nın işgal rejiminin Gazze'ye yönelik son saldırısında İslami Cihad Hareketi'ni yalnızlaştırma planını boşa çıkardığına dikkat çekti. 

Nevfel, işgal rejiminin son saldırısında Ortak Oda'nin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'yla istişare sonucu karşı saldırı işlemini biraz geciktirme ve bir süre sessiz kalma kararı aldığını, bunun da stratejik bir taktik olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar