HAMAS KUDÜS KALESİ'NİN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ KINADI

 

Görüntülenme: 412 Tarih: 01 Haziran 2023 16:45
HAMAS KUDÜS KALESİ'NİN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ KINADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) İsrail işgal rejiminin, siyonist işgali altında bulunan Eski Kudüs'teki El-Halil Kapısı civarında yer alan tarihi Kudüs Kalesi'ni restore ettikten sonra sözde Davud Kalesi Müzesi'ne dönüştürme uygulamasını şiddetle kınadıklarını dile getirirken, bunun tamamen geçersiz bir uygulama olduğunu, hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını, Kudüs'ün taşıdığı tarihi izleri ortadan kaldırmayı ve kimliğini değiştirmeyi amaçladığını, ancak bu tür uygulamaların Kudüs'ün İslami ve Arap kimliğini değiştiremeyeceğini vurguladı. 

Hamas dün (31 Mayıs Çarşamba) yaptığı basın açıklamasında Kudüs Kalesi ve Mescidi'nin Kudüs tarihinin İslami izlerinin ve vakıflarının ayrılmaz bir parçası, Kudüs şehrinin İslami ve Arap kimliğinin de şahitlerinden biri olduğunu dile getirdi. 

Hamas açıklamasında uluslararası toplumu ve BM'ye bağlı UNESCO'yu siyonist işgal kurumlarını, tarihi gerçekleri değiştirme çabalarından vazgeçmeye zorlama ve Kudüs'teki İslami ve hıristiyanlığa ait tarihi izleri koruma amaçlı etkili adımlar atmaya davet etti. 

İşgal rejimi 10 yıl süren kazı ve 3 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra, Kudüs Kalesi'ni Davud Kalesi Müzesi adını verdiği yeni düzenlemeyle 30 Mayıs Salı günü düzenlenen bir resmi törenle açmıştı. Siyonist işgal hükümetinin sözde Kudüs İşleri Bakanı'nın ve aşırı ırkçı görüşleriyle öne çıkan sözde belediye başkanının da aralarında yer aldığı kalabalık bir grubun katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde projenin yaklaşık 50 milyon dolara mal olduğu belirtildi.  

Proje dahilinde Kudüs'ün tarihiyle ilgili yahudilerin uydurma hikayeleri için malzeme teşkil eden birtakım unsurların ve haritaların sergilendiği 10 adet daimi sergi salonu açıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar