IRKÇI İSRAİL ESİR REFET NASİF'E ZULÜM EDİYOR

İsrail işgal rejimi İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden Refet Nasif'i bugün (1 Haziran Perşembe) Nakab Hapishanesi'nin hücresinden Mecdu Hapishanesi'nin hücresine nakletti.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 01 Haziran 2023 11:19
IRKÇI İSRAİL ESİR REFET NASİF'E ZULÜM EDİYOR

Geçtiğimiz Haziran ayından beri idari hapis uygulamasıyla yani hakkında hiçbir ceza hükmü olmaksızın esaret altında tuttuğu Refet Nasif'i dört aydan fazla Tulkerem Hapishanesi'nde yine hücrede tuttuktan sonra Nakab Hapishanesi'nin hücresine nakletmişti. 

Çeşitli müzmin hastalıklardan muzdarip olan Refet Nasif, şimdiye kadar 13 yılı idari hapis uygulaması olmak üzere işgal zindanlarında toplamda 21 yıl esaret hayatı yaşadı. 

Tulkerem'in ileri gelen şahsiyetlerinden ve direniş önderlerinden olan Refet Nasif, Mahmud Abbas'ın kararıyla iptal edilen parlamento seçimlerinde Hamas'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden aday olmuştu. 

İşgal rejimi, üç erkek çocuk sahibi olan Refet Nasif'i sık sık esir ederek yıldırmaya ve direnişte aktif bir şekilde yer almasını engellemeye çalıştı. Ancak o şimdiye kadar hak ve özgürlük mücadelesinden hiç geri adım atmadı. Zindanda tutulduğu zamanlarda da ona destek amacıyla verilen mücadele yine Filistin direnişine canlılık ve hareketlilik kazandırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar