HAMAS: HALKIMIZ DİRENİŞ YOLUNU SÜRDÜRECEK

 

Görüntülenme: 467 Tarih: 27 Mayıs 2023 17:42
HAMAS: HALKIMIZ DİRENİŞ YOLUNU SÜRDÜRECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal rejiminin gittikçe artan cinayetlerinin Filistin halkının işgalden kurtulma konusundaki ısrarlılığını ve toprağının son karışına varıncaya kadar işgal altındaki tüm yurdunu ve mukaddes mekanlarını özgürleştirmek için direniş yolunda ilerleme konusundaki azmini artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını dile getirdi. 

Hamas, bugün (26 Mayıs Cuma) sabah El-Halil'in güneyindeki Tana Omrim yahudi yerleşim merkezinde bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunması sebebiyle bir yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen, Zahiriye kasabası ahalisinden 28 yaşındaki Ala Halil Kaysiyye için bir taziye mesajı yayınladı. Hamas mesajında şehit gencin kahramanca direnişini ve şehadetini kutladığını dile getirdi.

El-Halil'in güneyinde Filistinlilerden hukuksuz bir şekilde ve zorla gasp edilen arazilerin üzerine kurulu Tana Omrim yahudi yerleşim merkezinin havrasında bir Filistinli gencin bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu ve bu yüzden bir yerleşimcinin saldırısına maruz kalarak ağır yaralandığı sonra da hayatını kaybettiği duyurulmuştu. 

Netanyahu hükümeti döneminde yapılan düzenlemeye göre bir Filistinlinin eylem teşebbüsünde bulunduğu şüphesi halinde sadece asker ve polislerin değil sözde sivil yahudi yerleşimcilerin de Filistinlilere silahlı saldırıda bulunma ve onları öldürme yetkileri bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar