YEMEN'DEN LÜBNAN'A DESTEK

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Lübnan'ın kurtuluşunun yıldönümünü kutlarken, Lübnan direnişinin bugün dünyadaki özgürlük savaşçılarına ilham verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 377 Tarih: 27 Mayıs 2023 00:51
YEMEN'DEN LÜBNAN'A DESTEK

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, Lübnan'ın kurtuluşunun "Direnme ve Kurtuluş Bayramı" olarak bilinen yıldönümünü bu ülkenin milletine, direnişine ve ordusuna tebrik dileklerinde bulundu.

Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen, Lübnan'ın direniş ve özgürlük gününün yaratıcılarına, direnişinin hem liderlerine hem de halkına büyük bir saygıyla bakıyor. Çünkü Direniş Bayramı dünyanın özgür insanlarına ilham kaynağı olmuştur."

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Lübnan'ın bağımsızlığının yıldönümünün stratejik bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Lübnan'a ve ülkenin işgal altında kalan topraklarını geri alma hakkına desteğimizi bir kez daha ilan ediyoruz."

Mehdi el-Meşat, açıklamasının sonunda cumhurbaşkanının seçilmesi ve Lübnan'ın resmi kurumlarında düzenin geri getirilmesiyle bu ülkedeki siyasi boşluğun doldurulacağını umduğunu ifade etti.

25 Mayıs 2000'de Hizbullah karşısında büyük bir yenilgiye uğrayan Siyonist rejim, yaklaşık yirmi yıl sonra Lübnan'ın güneyinden çekilmek zorunda kaldı. Bugün Lübnan'da direniş ve kurtuluş bayramı olarak kutlanıyor.

rasthaber

Yorumlar