EMİR ABDULLAHİYAN İSMAİL HENİYYE VE ZİYAD ENNEHHALE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale ile ayrı telefon görüşmelerinde bulunarak, Siyonist rejimin barbarca işgalinden sonra Filistin sahasındaki son gelişmeleri inceledi. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 13 Mayıs 2023 04:56
EMİR ABDULLAHİYAN İSMAİL HENİYYE VE ZİYAD ENNEHHALE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İsmail Haniye ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin'deki son gelişmeler ve Gazze Şeridi'nin Siyonist rejimin vahşice işgali ele alındı.
Bu görüşmede Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi saldırısını ve direniş liderlerine yönelik hedefli suikastı tartışırken, yerleşim bölgelerinin hedef alınmasını ve başta kadın ve çocuklar olmak üzere masum Filistin halkının öldürülmesini ve bu rejim tarafından insan haklarının açık şekilde ihlal edilmesini şiddetle kınadı ve bu eylemleri, Filistin halk ve gruplarının direnişi karşısında Siyonistlerin acizliğinin ve zayıflığının bir işareti olarak değerlendirdi.
Emir Abdullahiyan, Filistin ulusunun ve cihatçı grupların bu saldırılara karşı gösterdiği kahramanca direnişi kutlarken, uluslararası toplumun Filistin'e desteğinin ve Siyonist işgale karşı meşru direnişinin gerekliliğini vurguladı.
İsmail Haniye de bu telefon görüşmesinde İran'ın Dini Lideri ve İslam Devlet Başkanı'na sıcak selamlarını iletmiş ve İran'ın Filistin'e destek veren siyasi duruşundan dolayı teşekkür etmiştir. Siyonist rejimin saldırgan saldırılarına karşı direnişin tam hazırlığını ve direniş gruplarının yakın koordinasyonunu ve Filistin halkının yüksek moralini vurguladı.
Direnişin bu Siyonist saldırganlığın kaderini belirleyeceğini ve İsrail rejiminin teslim olmaktan başka çaresi olmadığını da sözlerine ekledi. 
Emir Abdullahiyan'ın Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesi 
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Ziyad en-Nehale ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin'deki son siyasi ve saha gelişmeleri ile Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki barbar saldırganlığı ele alındı.
İran Dışişleri Bakanı bu görüşmede, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığı ve İslami Cihat hareketinin liderlerine yönelik hedefli suikast ve yerleşim alanlarının hedef alınmasını ve masum Filistin halkının, özellikle de kadın ve çocukların katledilmesini ve bu sahte rejimin açık insan hakları ihlallerini şiddetle kınadı.
Emir Abdullahiyan, Filistin ulusunun ve cihatçı grupların bu saldırılara karşı kahramanca direnişini de övdü.
Bu sohbette Filistin İslami Cihat Genel Sekreteri, Dini Lider, Cumhurbaşkanı, İran hükümeti ve halkına sıcak selamlarını iletirken, direnişin sahadaki durumunu mükemmel olarak nitelendirdi ve 
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığına karşı bu saldırılar durana ve direniş koşulları bu rejim tarafından kabul edilene kadar devam edeceğinin altını çizdi.

tesnim

Yorumlar