İSLAMİ TEBLİĞ KOORDİNASYON KONSEYİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

İslami Tebliğ Koordinasyon Konseyi yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki barbarca saldırılarını kınadı. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 11 Mayıs 2023 07:49
İSLAMİ TEBLİĞ KOORDİNASYON KONSEYİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

İslami Tebliğ Koordinasyon Konseyi, Siyonist gaspçı rejimin Gazze'ye, Han Yunus'a ve Refah'a yönelik barbarca saldırılarını, genç ve cesur Filistinli mücahitlerle, intifadayla ve işgal altındaki topraklardaki her şeyi kapsayan ve ezici mücadelelerin yeni turuyla yüzleşmede çaresizliğin açık bir işareti olarak değerlendirdi.

İRNA haber ajansının raporuna göre İslami Tebliğ Koordinasyon Konseyi dün (Çarşamba) yayınladığı bildiride Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik barbarca saldırılarını kınayarak şu ifadelere yer verdi:

Bugün Gazze'de ve işgal altındaki topraklarda yaşananlar, cinayetkar Siyonist rejimin mazlum ve savunmasız Filistin halkına karşı süregiden vahşet ve zulmünün açık delilleridir.

Bildiride şu ifadeler de yer aldı:

Filistin'de İslami mücadelelere bir kez daha kanlı sahne; Siyonist canilerin eliyle milyonlarca Müslümanın, dünyanın özgür ve özgürlükçü insanlarının ve Kudüs'ün özgürlük davasını seven herkesin kalbini kana buladı, yaraladı ve barbarca ve insanlık dışı suçlarından dolayı öfke ve nefretle doldurdu.

Bildiride şu ifadeler de yer aldı:

işgalci İsrail rejimi, son yetmiş yılda Nil'den Fırat'a sloganıyla işgal ettiği toprakları gasp ederek, kendi ilan ettiği vaat edilmiş topraklara dayalı bir hükümet kurma hedef ve arzusuyla,

Büyük ve stratejik bir hata yaptı ve bugüne kadar aynı stratejik hesap hatasıyla insanlığa ve şerefe karşı kapsamlı savaş cinayetleri işledi.

parstoday

Yorumlar