HAMAS: HIDIR ADNAN'IN ŞEHİT EDİLMESİ FİLİSTİN HALKININ AZMİNİ KIRAMAYACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yöneticilerinden Ali Bereke, açlık grevinin 87. gününde şehit olan, İslami Cihad Hareketi liderlerinden esir Hızır Adnan'ın şehadetiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada onun siyonist işgal rejiminin kasıtlı ihmali sebebiyle şehit olduğunu, bunun kasıtlı bir cinayet niteliğinde olduğunu ve bütün sorumluluğunun da Netanyahu hükümetinin üzerinde olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 397 Tarih: 02 Mayıs 2023 20:31
HAMAS: HIDIR ADNAN'IN ŞEHİT EDİLMESİ FİLİSTİN HALKININ AZMİNİ KIRAMAYACAK

Ali Bereke yaptığı açıklamada Hızır Adnan'ın şehit edilmesinin Filistin halkının azmini kıramayacağını, bilakis bu halkın vatanını kurtarıncaya, yurtlarından çıkarılanlar geri dönünceye, gasp edilen haklar iade edilinceye kadar direnişi sürdürme konusunda daha da kararlı davranacağını vurguladı. 

Ali Bereke, bu olayın esirlerin sıkıntılarına son verilmesinin en kestirme yolunun bugün Filistin direnişinin gerçekleştirmeye çalıştığı esir takası olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu, işgal zindanlarını boşaltma konusundaki sözünü yerine getirmek için de direnişin bu yöndeki çabalarını sürdürdüğünü dile getirdi. 

İsrail işgal rejiminin cezaevleri yönetimi bugün (2 Mayıs Salı) sabah, İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden Hızır Adnan'ın açlık grevinin 87. gününde hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Filistin davasının etkili şahsiyetlerinden ve önderlerinden olan Hızır Adnan 5 Şubat tarihinde, işgal güçlerinin Arrabe'deki evini basıp kendisini esir almalarının ardından açlık grevini başlatmıştı. 

Hızır Adnan daha önce 12 kez esir edilmiş ve toplamda 8 yıl işgal zindanlarında kalmıştı. Bu esaretlerinde şimdiye kadar 6 kez açlık grevi gerçekleştirdi. Ancak sonuncusunun bundan önceki beş açlık grevine nispetle en uzunu olduğu ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar