GASIP İSRAİL SURİYE'YE SALDIRDI

Siyonist Rejim İsrail savaş uçakları Cumartesi erken saatlerinde Humus ilinin Şenşar bölgesinde saldırdı. 

Görüntülenme: 332 Tarih: 29 Nisan 2023 07:38
GASIP İSRAİL SURİYE'YE SALDIRDI

Bu saldırı Lübnan semaları üzerinden gerçekleşti ve siyonist rejime ait uçaklar bu bölgeye doğru füze fırlattı.

Suriye ordusu, Siyonist rejime bağlı savaş uçaklarının Humus vilayetine düzenlediği saldırıyı teyit ederken yaptığı açıklamada, 3 sivilin yaralandığını, bir akaryakıt istasyonu ile bazıı akaryakıt tankerleri ve kamyonlarda hasar meydana geldiğini duyurdu. 

Suriye ordusunun hava savunması, atılan füzelerin bir kısmını engelledi.Suriye itfaiyesi, Siyonist rejim savaş uçaklarının sabah erken saatlerde Humus'un güneyindeki Nakira bölgesine ve Humus'tan Şam'a giden yolda bir akaryakıt istasyonuna düzenlediği saldırıların neden olduğu yangını kontrol altına aldığını duyurdu.

Suriyeli bir askeri yetkili, Siyonistlerin Suriye'nin Humus kentine düzenlediği saldırıda 3 sivilin yaralandığını ve bu saldırının maddi hasar da bıraktığını açıkladı.

Suriyeli bu askeri yetkili, resmi haber ajansı "SANA"ya Cumartesi sabahı yerel saatle 00:50 sıralarında İsrail düşmanının Lübnan sınırından çok sayıda füzeyle Humus kentine saldırdığını ancak Suriye hava savunmasının fırlatılan füzelerin büyük bir bölümünü imha ettiğini duyurdu.

tesnim

Yorumlar