SİYONİSTLERİN İŞGALİ ALTINDAKİ FİLİSTİN ŞEHİRLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Uluslararası platformda "İsrail" olarak tanımlanan, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin hem kuzey hem de güney kesiminde yer alan muhtelif şehirlerde bugün (27 Nisan Perşembe) ani bir şekilde elektrik kesilmesi yaşandı. Bu olayda siber saldırı ihtimalinden şüpheleniliyor.  

Görüntülenme: 468 Tarih: 28 Nisan 2023 00:42
SİYONİSTLERİN İŞGALİ ALTINDAKİ FİLİSTİN ŞEHİRLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Verilen haberlere göre bugün elektrik kesilmesinin vuku bulduğu şehirler arasında Tel Aviv, El-Hudayra, Bitah Tekva, Ramat Gan, Ritzon Litziyon, Akka, Taberiye başta olmak üzere 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzeyinde ve güneyinde birçok şehir yer alıyor. 

İşgal rejiminin elektrik dağıtım şirketinin genel müdürü, bu kadar geniş bir alanda böyle elektrik kesintisi meydana gelmesinin siber saldırıdan kaynaklanması ihtimalinin bulunmadığını ileri sürdü. 

İşgal rejimi elektrik dağıtım şirketinin genel müdürü elektrik kesilmesinin ardından siyonistlerin bir radyosuna yaptığı açıklamada Hayfa'daki elektrik üretim santralinin yüksek basınç sebebiyle elektrik üretimini durdurduğu iddiasında bulundu ve; "Sanıyorum 15 dk içinde elektriğin kesildiği yerlere yeniden elektrik verilecektir." dedi. Bir süre sonra da yeniden elektrik verildi. 

Elektrik kesilmesi esnasında Tel Aviv'de trafik lambalarının tamamen durması trafikte büyük karışıklığa ve tıkanmaya neden oldu. Polisler trafiğin tıkandığı caddelerdeki araçları yan yollara yönlendirdi. 

Elektriklerin kesilmesi muhtelif alanlarda da çalışmaların durmasına neden oldu. 

Elektrik kesintisiyle eş zamanlı olarak Anonymous Sudan isimli hacker grubunun Telegram üzerinden, "Karanlık güzel mi ey İsrail? Bu saldırı iyi mi? Daha fazlasını ister misiniz? Internetin ve iletişimin tamamen durdurulmasını arzular mısınız? Elektrik saldırısı sadece bir eğlence idi!" şeklinde mesajlar yayınlaması dikkat çekti. 

Dün gece de bir hacker grubu siyonistlerin bilgi depolarına girdikten sonra 200 bin siyonistin kişisel bilgisini yayınlamıştı. 

Hacker grubu ellerinde işgal rejiminde 2009 yılından beri tahsil veya iş hayatı yaşamış 500 bin öğrenci ve öğretmenin bilgisinin yer aldığını ve bunları da satışa çıkardıklarını duyurdu. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth isimli gazetenin haberinde hacker grubunun 1990'dan bu yana kurulan eğitim kurumlarını hedef aldığı, bunların arasında Kudüs'te, Tel Aviv'de, Bi'ru's-Seba'da, Hayfa'da ve daha başka şehirlerde faaliyet yürüten 7 meslek eğitimi akademisi ve dört mühendislik okulunun yer aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar