BURSA'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ (FOTO)

Bursa yine Merhum İmam Humeynî'nin vasiyetine uyarak Dünya Kudüs Günü'nü ihya etti. 

Görüntülenme: 727 Tarih: 18 Nisan 2023 12:35
BURSA'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ (FOTO)

Ramazan ayının son cuma günü olarak kararlaştırılan ve İslamî vahdetin temellerinden birisi olan bu güne Bursa Ehlibeyt İlim ve Kültür Derneği'nde buluşan Kudüs aşıkları tekrar hayat verdi.

Sunuculuğunu Muhammed Hüseyin Savcı'nın yaptığı program değerli Ehlibeyt âlimimiz İshak Savcı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye davet edilen Nurmuhammed Camiî imamı ve aynı zamanda Bursa Ehlibeyt İlim ve Kültür Derneği kurucularından Bülent Ayyıldız hocamız Kudüs'ün ve Kudüs Günü'nün Müslümanlar ve aralarındaki birliktelik için ne denli önemli olduğuna dair oldukça kıymetli bilgiler paylaştı.

 

Katılımın yoğun olduğu programda bir diğer konuşmacı ise Fatih Alkan hoca idi. Alkan, Yahudi tarihine dair paylaştığı detaylı bilgilerle Kudüs ve Filistin meselesine kadar olan o tarihi kronolojiyi katılımcılara anlattı. Daha sonra kürsüye davet edilen kardeşlerimizden Fatime Masume Savcı Merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın Kudüs için kaleme aldığı şiiri okudu.

Programın ilerleyen dakikalarında kürsüye gelen değerli araştırmacı-yazar Alptekin Dursunoğlu da günün anlam ve önemine dair birbirinden kıymetli bilgiler paylaştı.

Dursunoğlu, İslam dünyasının geçmişte yaşanan olaylardan tecrübe almama gibi bir hastalığa müptela olduğunu ve bu sebeple Kudüs meselesinde de hep tökezlediğini anlattı. 1900'lü yıllar itibariyle karmaşıklığa sürülen Ortadoğu'da kartların yeniden karıldığını ve özellikle Arap dünyasında söz sahibi olan emirlerin iktidar hırsları nedeniyle gayr-i müslimle iş tuttukalarını ve ilerleyen dönemlerde de hem özgürlüklerini hem de Filistin topraklarını nasıl kaybettiklerine değindi. Araştırmacı-yazar Alptekin Dursunoğlu Kudüs Günü ile belki de ilk defa Müslüman halkların bir konuda istikrar sahibi olabildiklerini ve beraberce hareket ettiklerini söyledi.

Bursa Ehlibeyt İlim ve Kültür Derneği'nde gerçekleştirilen Dünya Kudüs Günü programı kıymetli hocamız Abbas Öztürk'ün okuduğu birbirinden güzel ezgilerle son buldu.

Bursa'daki bir diğer Kudüs Günü etkinliği ise cumartesi günü Edeb Platformu tarafından Edeb Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu Dünya Kudüs Günü programında özellikle gençlerimizin faal olması takdire şayandı.

ehlader

Yorumlar