VAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü, Kudüs'ü işgalden kurtarmak için güçlü bir birlikteliğin elzem olduğu artık görülmesi gerektiği ifade edildi. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 15 Nisan 2023 13:49
VAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olması dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü, Van'da Cuma namazına müteakip basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatör yardımcısı Ahmet Çevik okudu.

Açıklamasına Allah'a hamd ve Hazreti Muhammed'e salat ve selam ile başlayan Adıyaman, İsra Suresinin 1. Ayeti kerimesini okudu:

"Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid–i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid–i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir."

Kudüs'ü birlikte alacağız!

İslam'ın ilk kıblesinin özgürlüğe kavuşana dek seslerini yükselteceklerini vurgulayan Çevik, "Mübarek Ramazan'ın son Cumasında 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kudüs işgal altındayken, Mescid–i Aksa Siyonist barbarlar tarafından fiili saldırılara uğrarken, bu mukaddes beldenin ve İslam'ın ilk kıblesinin özgürlüğe kavuşması için buluşmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu işgal sürecinin çok da uzun süremeyeceğine, İslam ümmetinin özgür Kudüs'te toplanacağı günün yakın olduğuna inanıyoruz." dedi.

"Uzağı yakın kılmak için büyük bir mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini biliyoruz. Bu mücadele, sadece Filistinli Müslümanların omuzlarına yüklenecek bir mücadele değildir." diyen Çevik, "Tüm Müslümanların Kudüs ortak paydasında bir araya gelip de sürdüreceği bir mücadele, Kudüs'ün hürriyetine giden kapıyı aralayacaktır. İşgalin bugüne kadar sürmesinin nedeni, ümmetin tek cephede ortak bir direniş sergilememesindendir. Her bir Müslüman bir kova su dökse Siyonist İşgalci rejimi sel alır ve yok olup gider.

Fikri anlamdaki kopuş, ulusal çıkarların öncelenmesi ve yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zayıf düştüğümüz bir yüzyıl yaşadık. Kaybımızı görebilmeli, bir yüzyılı daha kaybetmemeliyiz. Çünkü geçen her zaman İslam ümmetinin aleyhine işlemektedir. Uzağı yakın kılmak, Kudüs'ü işgalden kurtarmak için güçlü bir birlikteliğin elzem olduğu artık görülmelidir." ifadelerini kullandı.

"Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir"

Çevik açıklamasının devamında, "Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir. Dağınıklığımızdan cesaretle işgali genişleterek büyüten ve kalıcı hale getirmeye çalışan Siyonizm'i durdurmanın tek yolu ittihattır. İttihadı oluşturabilmek için atılacak ilk adım ise Siyonist rejimi meşru görmemektir. 'Normalleşme' adı altında dayatılan süreçler, İslam ümmetine bir fayda getirmeyeceği gibi işgal rejimini güçlendirecek, cinayet ve katliamlarını artıracak, onları pervasız kılacaktır. Nitekim son yıllarda yaşananlar bunun bariz bir göstergesidir.

Filistin'de hemen her gün şehid haberleri gelmekte ve Mescid–i Aksa saldırıya uğramaktadır. Baskı ve alıkoymalar artmakta, işgal zindanlarındaki Müslümanlar her türlü zulmü görmektedir. Yüzlerce kadın ve çocuğun zindanlarda olduğu Filistin'de, Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir." şeklinde konuştu.

"En büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir"

Müslümanların büyük bir sorumluluk altında olduğunu hatırlatan Çevik, "İslam coğrafyasında var olan sorunları sonlandırmak, ihtilafları ortadan kaldırmak, birliğimizi sağlamak, Müslümanları aziz, kâfirleri ve münafıkları zelil kılmak hepimiz adına büyük bir sorumluluktur. Burada en büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir. Kudüs'te akan her bir damla kanın hesabı hepimizin defterine yazılmaktadır.

Buradan sadece İslam ülkelerine değil, uluslararası kuruluşlara da seslenmek istiyoruz. Siyonizm belası sadece Müslümanların başına gelmiş bir felaket değildir. Siyonizm'in ana hedefi bütün bir insanlığı köleleştirmektir. Kendilerini üstün ırk gören bu lanetli güruh, tüm dünyayı kaosa mahkûm etmek istemektedir. Kargaşadan beslenen Siyonizm, dünyada var olan büyük sorunların, savaş ve çatışmaların tek kaynağıdır. Ey Müslümanlar! Bu gerçek karşısında daha ne kadar sessiz kalacağız. Bugün Müslümanların etrafındaki ateş söndürülmezse ümmetin tümünü saracaktır."

Çevik son olarak şunları kaydetti: "Buradan bir kez daha vurgulamak isteriz ki bizler, Kudüs ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklemekteyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için her türlü mücadeleyi vereceğiz. İşgalci Siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Kudüs'ün ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için verilen mücadele eninde sonunda galip gelecektir. Çünkü bu, Yüce Allah'ın vadidir. Rabbimizin vaadi ise hiç kuşkusuz haktır." (İLKHA) 
 

Yorumlar