YAHYA SİNVAR'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki siyasi ofisinin başkanı, “Eğer Arap ülkeleri Filistin'i desteklemek istiyorlarsa Siyonist rejimin büyükelçiliklerini kapatmaları gerekir” dedi ve İran Cumhurbaşkanı'na Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür etti. 

Görüntülenme: 410 Tarih: 15 Nisan 2023 09:45
YAHYA SİNVAR'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki siyasi ofisi başkanı Yahya Sinvar Cuma akşamı Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Yahya Sinvar, konuşmasında şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, Dünya Kudüs Günü için en güzel örnektir ve İran cumhurbaşkanı Dünya Kudüs Günü'nde yaptığı konuşmayla Filistin'i gururlandırdı. Seyyid Nasrallah'ın Filistin'i, Kudüs'ü ve Batı Şeria'yı destekleme konusundaki açıklamaları İslam ümmeti için bir gurur kaynağıdır. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Mescid-i Aksa koruyucuları bu ümmetin kalbidir. Onlar, İsrail'in suçlarına karşı efsanevi bir direniş gösterdiler.’

Yahya Sinvar, Suriye, Lübnan ve Yemen halklarının Filistin davası için gerçekleştirdiği yürüyüşe ve desteğe değinerek şunları söyledi: ‘Arap ve İslam ülkeleri ihtilafları bir kenara bırakmalıdır. Son zamanlarda yaşananlar doğru yönde atılmış bir adımdı. Dünya Kudüs Günü'ne dünyanın Arap ve İslam şehirleri ve ülkelerinden halkın yoğun katılımı, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın ümmetimizin gönüllerinde olduğunun güçlü bir kanıtıdır. Bu konu İslam ümmetinin birleştirici meselesidir ve onlar bu mesele etrafında toplanabilirler.

İç çekişmelerde belli bir grubun tarafını tutmamızı isteyen birçok dostumuz bize büyük zülüm yaptı. Bu mesele bizi stratejik yoldan ve büyük savaşımız olan vaat edilen ahiret savaşına hazırlamaktan uzaklaştırdı. Gazze'deki direniş, Allah'ın lütfu ve İran'ın sürekli desteği olmasaydı bugün ulaştığı noktaya ulaşamazdı.’

Yahya Sinvar konuşmasının başka bir bölümünde Suriye'nin desteğine ve Filistin direnişinin Lübnan Hizbullahı ile ilişkilerinin genişlemesine değinerek şunları söyledi: ‘Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Batı Şeria'nın ve 1948 işgal topraklarının koruyucuları, emin olun bu milletin şerefini savunuyorsunuz. Barışın ve savaşın anahtarı sizin elinizde ve kendinizi küçük bir parça olarak görmeyin çünkü arkanızda sadece Filistin'den değil, tüm direniş ekseninden büyük bir ordu var.

Direniş Komutanlığı ve Kudüs Ekseni Komutanlığı her durumda yardımınıza koşacaktır. Kudüs'teki tüm köyler, mahalleler ve kamplar Mescid-i Aksa'yı korumaya hazırlansın. Ey Batı Şeria halkı, Ketaib-i Şüheda’yı Aksa ve Saraya el-Kudüs mücahitleri ve tüm gruplar ve güvenlik güçleri ve Filistin Yönetimi kuruluşları, 30 yılın hatalarını düzeltiyorsunuz. Düşman gidecek. Gazze nasıl dağıtıldıysa, yerleşim birimleri de aynı şekilde dağıtılacak. Direniş ve Kudüs ekseni, inkılabınızı güçlendirmek için elinden geleni yapmaktan kaçınmayacaktır.

Kudüs Günü baruta, tünellere, roketlere ve savaş meydanlarında canını feda eden mücahitlere dönüştü. Dünya, Kudüs ve Batı Şeria'ya karşı bir din savaşına tanık oluyor, işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki eylemleri ne anlama geliyor?! Âlimler, şeyhler nerede, onların görev ve sorumluluklarına ne oldu? Savaş sadece İslam'a karşı değil, Hıristiyanlığa da karşıdır. Dünya istihbarat teşkilatları, ramazan ayındaki gerginliğin bölgedeki durumu patlamaya götürebileceğini anladı ve bu yüzden İsrail'i uyarmaya geldiler.

Eğer Mescid-i Aksa'daki kadın koruyucuların saçının bir teli koparılırsa, kan seli olacaktır. İsrail dış uyarılardan ders almadı ve onlara ders veren direnişin tepkisiydi, sonra durumu sakinleştirmeye çalıştılar. İsrail'in gizli niyetlerinin farkındayız ve direnişimizle birlikte Gazze Şeridi'nde ve Kudüs ekseninde pusuya yattığımızı, Mescid-i Aksa'yı ve Batı Şeria'yı savunmak için ayağa kalkacağımızı vurguluyoruz. Sözde özgür dünyanın liderlerine insan hakları konusundaki yalanlarının açığa çıktığını söylüyorum. Arap dünyasının liderlerine, eylemleri kınayan açıklamalarının bir faydası olmadığını, ilişkileri keserek ve büyükelçilikleri kapatarak fiili bir adım atmalarını söylüyorum.’

rasthaber

Yorumlar