PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI ERGANİ TEMSİLCİLİĞİ DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı Ergani Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında, tüm Müslümanların Kudüs ortak paydasında bir araya gelmesi durumunda, Kudüs’ün hürriyetine giden kapının aralanacağı vurgulandı. 

Görüntülenme: 440 Tarih: 15 Nisan 2023 17:37
PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI ERGANİ TEMSİLCİLİĞİ DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olması dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı Ergani İlçe Temsilciliği, cuma namazından sonra Hacı Hasan Ergün Camii yanında basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında vatandaşlar sık sık tekbir getirip sloganlar attı.

Basın açıklamasını okuyan Levent Kaya, Mescid–i Aksa özgürlüğüne kavuşuncaya kadar seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

Kudüs’ün özgürlüğü için verilecek mücadelenin sadece Filistinli Müslümanların sorumluluğunda olmadığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

“Bu mücadele, sadece Filistinli Müslümanların omuzlarına yüklenecek bir mücadele değildir. Tüm Müslümanların Kudüs ortak paydasında bir araya gelip de sürdüreceği bir mücadele, Kudüs’ün hürriyetine giden kapıyı aralayacaktır. Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir. Dağınıklığımızdan cesaretle işgali genişleterek büyüten ve kalıcı hale getirmeye çalışan Siyonizm’i durdurmanın tek yolu ittihattır. İttihadı oluşturabilmek için atılacak ilk adım ise Siyonist rejimi meşru görmemektir.”

"Fiili destek bekliyorlar"

Normalleşme adı verilen sürecin İslam ümmetine bir fayda getirmeyeceğini belirten Kaya, “Normalleşme adı altında dayatılan süreçler, İslam ümmetine bir fayda getirmeyeceği gibi işgal rejimini güçlendirecek, cinayet ve katliamlarını artıracak, onları pervasız kılacaktır. Nitekim son yıllarda yaşananlar bunun bariz bir göstergesidir. Filistin’de hemen her gün şehid haberleri gelmekte ve Mescid–i Aksa saldırıya uğramaktadır. Baskı ve alıkoymalar artmakta, işgal zindanlarındaki Müslümanlar her türlü zulmü görmektedir. Yüzlerce kadın ve çocuğun zindanlarda olduğu Filistin’de, Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir.” dedi.

"En büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir"

Müslümanların sorunları sonlandırmak ve ihtilafları ortadan kaldırmakla mükellef olduklarını vurgulayan Kaya, “Burada en büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir. Kudüs’te akan her bir damla kanın hesabı hepimizin defterine yazılmaktadır. Buradan sadece İslam ülkelerine değil, uluslararası kuruluşlara da seslenmek istiyoruz. Siyonizm belası sadece Müslümanların başına gelmiş bir felaket değildir. Siyonizm’in ana hedefi bütün bir insanlığı köleleştirmektir. Kendilerini üstün ırk gören bu lanetli güruh, tüm dünyayı kaosa mahkûm etmek istemektedir. Kargaşadan beslenen Siyonizm, dünyada var olan büyük sorunların, savaş ve çatışmaların tek kaynağıdır. Ey Müslümanlar! Bu gerçek karşısında daha ne kadar sessiz kalacağız. Bugün Müslümanların etrafındaki ateş söndürülmezse ümmetin tümünü saracaktır.“ ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Yorumlar