IĞDIR'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ İHYA EDİLDİ

Kudüs Günü’nde, Iğdır’da düzenlenen bir etkinlikle İsrail ve Kudüs’ün işgali protesto edildi. 

Görüntülenme: 442 Tarih: 15 Nisan 2023 18:33
IĞDIR'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ İHYA EDİLDİ

Dünya Kudüs Günü’nde, Iğdır Belediye Meydanı'nda düzenlenen bir etkinlikle İsrail ve Kudüs’ün işgali protesto edildi.

Tekbir Allahu Ekber, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Kudüs'e Selam Direnişe Devam sloganlarının atıldığı Kudüs Günü programında yapılan konuşmanın bir kısmı şu şekilde;

 

Namazlarımızın, oruçlarımızın, haccımızın bir parçası olan Filistin davasının sesine ses vermek, dünyadaki adaletsizliğin kaynaklığını yapan Siyonist işgal çetesini lanetlemek için buraya toplanan tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz.

 

 

Bizler ruhen duyarlı insanların bu tür işgalci girişimlere razı olmadıklarını evlerinde oturmuş olsalar dahi rahatsız olduklarını, lanet okuduklarını, kınadıklarını biliyoruz. Ama Müslümanların birlik ve beraberliğini göstermesi, Siyonizm'e dayalı zalimlerin de sesimizi duyması açısından bu tür toplu programların gerekliliğinin de bilincindeyiz. Hatta Filistin halkının seslerinin dünyada duyulduğunu bilmeleri açısından da önemli. Bilinç ve sorumluluk adımlarını atarak bu zalimle mazlumun ayrıldığı meydana geldiğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Filistin halkı bizlerin onlardan haberdar olduğumuzu medyadan duyarak kuvvet buluyorlar.

Nitekim İslam İnkılabının zaferi ile İmam Humeyni, Filistin davasına dikkat çekmek ve mazlum Filistin halkına destek olmak için mübarek Ramazan ayının son Cumasını da bu sebeple Kudüs Günü olarak ilan etmiştir.

İmam Humeyni'nin bu önemli ve tarihi çıkışı, birinci olarak Filistin meselesini yaşatmak, Müslümanların ve İslam ülkelerinin dikkatini Siyonizm tehlikesine çekmek ve ikinci olarak da bazı rejimlerin uzlaşmacı ihanetlerine karşı İslami onur ve basireti yansıtmak açısından önem arz etmektedir.

Bu bakış açısıyla diyoruz ki;

Kudüs Günü mazlumun yanında yer alma günüdür

Kudüs Günü zalimin karşısında durma günüdür

Kudüs Günü Siyonizm’e karşı oluşun günüdür

Kudüs Günü uyanışın günüdür

Kudüs Günü direnişin günüdür

Kudüs Günü İslam’ın günüdür

 

Filistin davasına gönül veren, zillet bizden uzaktır diyen özgür ruhlu insanlar…

Elbette dünyada işgale uğramış ve mazlumca kanların akıtıldığı tek yer Filistin değildir. Ama bilinmelidir ki Filistin bugün zulmün can damarı olmuştur ve Filistin direnişi de bu damarın beslenmesine engel olan ana noktadır. Filistin, Yemenli yetimlerin çığlığı; Bahreyn'in ezilen halkının özgürlük feryadı; Doğu Türkistan'ın zulümden inleyen mazlumlarının sesidir bugün. Filistin davası işgale direnen tüm özgür ruhlu insanların sembolüdür.

 

İşgalci Siyonist rejim bugün Mescid-i Aksa’da, Gazze’de, Batı Şeria’da, Cenin Kampında, Kudüs’te kadın, çocuk demeden Müslümanlara saldırıyor, çocuklarını gençlerini öldürüyor, kadınlarını yerlerde sürükleyerek zindanlara atarak işkence uyguluyor. Bu zulmün karşısında İslam ümmeti bir imtihan veriyor bir tarafta büyük şeytan Amerika ve onun şımarık çocuğu İsrail rejimiyle iş birliği içinde olanlar, bir tarafta zulme, zillete karşı durup direniş gösterenler var.

Bizler de bugünde safımızı belli ediyoruz ve kahrolsun Siyonizm ve işbirlikçileri diyoruz.

 

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin görevi değil tüm Müslümanların, tüm özgür ruhlu insanların görevidir. Allah (cc); küfrün önderleriyle savaşın buyuruyor… Küfrün önderleriyle savaşan cesur ve yiğit direnişçileri selamlıyoruz.

rasthaber

Yorumlar