GALİBAF: SİYONİST REJİM TARİHİN EN ZAYIF DURUMUNDA

İran Meclis Başkanı, bugün Siyonist rejimin tarihin en zayıf durumunda olduğunu ve direniş cephesinin gücünün bu rejimi korkakça tepki vermeye zorladığını söyledi. 

Görüntülenme: 423 Tarih: 09 Nisan 2023 20:44
GALİBAF: SİYONİST REJİM TARİHİN EN ZAYIF DURUMUNDA

İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Yasama Konseyi'nin 9 Nisan 2023 Pazar günü halka açık oturumunda şunları söyledi: "Mübarek ve nurlu gecelerin gelmesiyle birlikte Yüce Allah'ın emirleri doğrultusunda, "Geçmişi Onarmak" ve "Geleceği Çizmek" konusunda muvaffakiyetler diliyor, muhterem İran milletine hayır ve esenlik diliyorum."
Galibaf konuşmasının devamında: "Ayrıca Ulusal Nükleer Teknoloji Günü'nün gelişini de tebrik ediyorum; 11. dönemde, İslam Konseyi stratejik eylem yasasını onayladı ve İran ulusunun haklarının korunmasında diplomatik sistemin elini açmanın yanı sıra ülkenin nükleer başarılarını pekiştirmek ve ilerletmek için yasal zemin sağladı. Değerli nükleer şehitlerin anısına değer veriyorum. İran ulusunun gururu ve onuru olan nükleer endüstri bilim adamlarının gece gündüz ve samimi çabalarını takdir ediyorum." dedi.
Şehit Korgeneral Ali Sayyad Şirazi ve Murteza Avini'nin anılarını da saygıyla andığını söyleyen Galibaf, "Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı, o kutsal mekanda hacıların ve ibadet edenlerin tutuklanıp dövülmesini, Siyonist rejimin Gazze ve Güney Lübnan'a yönelik barbar saldırılarını şiddetle kınıyorum." dedi. 
İran Meclis Başkanı "On yıllardır Siyonist rejimin tüm uluslararası yasaları çiğneyerek dizginsiz ve giderek artan bir şekilde suç işleyen bir ölüm makinesine dönüştüğünü" söyledi.
Galibaf: "Dünya Müslümanları, Filistin'deki yiğit ve dirençli kardeşlerine destek için birleşti ve bu yılki Kudüs Günü'nde, onların muhteşem yürüyüşleri, kutsal Kudüs davasının daha güçlü ve canlı olduğunu, Siyonist rejime karşı nefretin her zamankinden daha canlı olduğunu gösterecek."
İran Meclis Başkanı şunları söyledi: "Siyonist rejim bugün tarihinin en zayıf durumunda, Direniş cephesinin gücü de bu rejimi korkakça tepki vermeye zorladı; Siyonist rejim, direniş cephesinin desteğiyle söz verilen günde kendilerini çok ağır ve ezici bir cezanın beklediğini biliyor."

tesnim

Yorumlar