HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Zahir Cebbarin, işgal güçlerinin dün gece ve bugün (5 Nisan Çarşamba) sabah Mescidi Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara düzenledikleri saldırıların ardından yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kudüs'te gerginliği artırmasının tehlike sinyalleri verdiğine ve Filistin direnişinin Mescidi Aksa'yı siyonist işgalciler karşısında asla yalnız bırakmayacağına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 490 Tarih: 05 Nisan 2023 14:39
HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Cebbarin, Filistin Enformasyon Merkezi'nin de takip ettiği açıklamasında artık tüm Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye son vermelerinin ve onunla ilişkileri tamamen kesmelerinin zamanının geldiğini ifade etti. 

Cebbarin açıklamasında Filistin halkının bu sıralarda tarihi bir yol ayrımı sürecinde olduğunu vurgulayarak Filistin halkının tüm mensuplarını Mescidi Aksa'nın imdadına koşmaya çağırdı. 

Bu arada Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri de olaylarla ilgili açıklamasında, işgal rejiminin uygulamalarının Mescidi Aksa'da itikafa girenleri geri adım atmaya zorlayamayacağını vurguladı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib de yaptığı açıklamada işgalcilerin ahmakça tutumlarının ve körü körüne saldırılar düzenlemelerinin gerçekte kendi sonlarını hazırladığını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah Mescidi Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda onlarca kişi yaralanmış, 400 kişi de esir alınmıştı. Saldırıda Mescidi Aksa'nın bazı kapıları hasar görmüş, ecza dolaplarındaki malzemeler ve mushaflar yerlere atılmıştı. 

İşgalcilerin Mescidi Aksa'da itikafa girilmesine engel olmalarında, Akabe'de Ürdün'le işgal rejimi arasında burada uzun süreli kalınmasına izin verilmemesi konusunda anlaşma sağlanmasının önemli payı olduğu haberlerde dile getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar