HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'İN ULUSAL MUHAFIZ GÜCÜ ADLI GERİLLA YAPILANMASINA SERT TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı yöneticilerinden Dr. Sami Ebu Zuhri, İsrail işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı ırkçı ve aşırı siyonist Itamar Ben Gvir'e bağlı olarak "Ulusal Muhafız Gücü" adında bir gerilla gücü oluşturulmasına işgal yönetimi tarafından imkan tanınması ve bunun için bütçeden para tahsis edilmesi konusunda yaptığı açıklamada, böyle bir gerilla gücünün oluşturulmasının Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistin halkına savaş ilanı anlamına geldiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 414 Tarih: 03 Nisan 2023 20:55
HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'İN ULUSAL MUHAFIZ GÜCÜ ADLI GERİLLA YAPILANMASINA SERT TEPKİ

Ebu Zuhri bu konuda yaptığı basın açıklamasında, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşamaya devam eden Filistinlilerin zaten 70 yıldan beri zulmün ve haksızlığın muhtelif şekillerine maruz kaldıklarına dikkat çekerek şimdi de faşist işgal hükümetinin böyle bir gerilla gücü oluşturmak suretiyle onları daha da sıkıştırmayı amaçladığını dile getirdi. 

Tam bir terör gücü mahiyeti taşıyacak böyle bir gerilla gücünün oluşturulmasının ana hedefinin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Filistinlilere yönelik sistemli terör saldırılarını yasallaştırmak ve resmileştirmek olduğuna dikkat çeken Ebu Zuhri, işgal rejiminin söz konusu Filistinlilere yönelik planlı ihlal ve saldırıların iyice önünü açmak amacıyla böyle bir şeye başvurduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri, Filistin davasının ana direği ve Filistin halkının hak mücadelesinin önemli bir desteği olan 1948 Bölgesi Filistinlilerinin işgal rejiminin baskılarına bugüne kadar boyun eğmediği gibi bundan sonra boyun eğmeyeceğini belirtti. 

Netanyahu'nun muhalif siyonist tabanın gösterileri karşısında iyice sıkışması üzerine yargı reformu paketini ertelemek zorunda kalması üzerine onun hükümet ortaklarından Ben Gvir bu erteleme işlemine onay vermesi için kendisine bağlı sözde "Ulusal Muhafız Gücü" adında bir gerilla gücü oluşturulmasına imkan sağlanmasını şart koşmuş, Netanyahu hükümeti de onun isteği doğrultusunda böyle bir gerilla gücü oluşturulması için gerekli düzenlemeleri yapmıştı. Bu gerilla gücünün hedefinde ise Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Filistinliler yer alıyor ve onlara kanunsuz saldırıların, baskınların önünün açılması amaçlanıyor. Siyonistlerin muhalif liderlerinden Yair Lapid bu gücü baltacı ordusu olarak nitelendirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar