MURAT AVCI’YI KİM KAÇIRDI?

Elazığ’ın sevilen şahsiyetlerinden, iki çocuk babası, esnaf ve İslam alimi rahmetli Muhammed Avcı hocanın yeğeni Murat Avcı’nın yaklaşık 15 gün önce kimliği henüz tespit edilemeyen şahıslar tarafından kaçırıldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 3471 Tarih: 04 Nisan 2023 16:20
MURAT AVCI’YI KİM KAÇIRDI?

Ailesinin şikayeti üzerine Elazığ savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada kaçırma olayının üzerinden yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen Murat Avcı bulunamadı.

Normalde her vatandaş gibi eğer bir suçu varsa kolluk kuvvetleri tarafından resmi olarak gözaltına alınması, savcılık kararıyla da tutuklanması ve yargı önüne çıkarılması gereken Murat Avcı’nın 90’lı yılların ‘Beyaz Toros’ yöntemiyle kaçırılması kamuoyunun tepkisini çekti.  

Konu ile ilgili olarak Murat Avcı’nın ailesi, avukatları ve arkadaşları sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna şu çağrıda bulundu:  

90'LI YILLARA GERİ Mİ DÖNÜLÜYOR?

SÜLEYMAN SOYLU'YA ÇAĞRI!

"4,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İç güvenlikle ilgili terörle mücadele meselesi bizim uhdemizde. Boş kağıda imza atmaya hazırım. Terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz toros, insanlara işkence, faili meçhul cinayetler eğer varsa bana getirin boş kağıda imza atayım ve buradan çıkayım" diyordunuz ya hani!

2 haftadır kendisinden haber alınamayan Murat Avcı, evinden çıktığı sırada şehrin en merkezi caddelerinden olan Vali Fahri Bey Caddesinde güpegündüz resmi görevli 2 şahıs tarafından takip ediliyor. Ayrıca başka bir kamerada 3 şahıs tarafından yaya olarak otobüs duraklarına kadar takip edildiği görülüyor.

Kamera kayıtlarında Avcı'nın, ayrıca 34 CYN 847 ve 35 AC XXX plakalı iki araç tarafından takip edildiği de müşahade ediliyor.

Avcı, Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi önüne geldiğinde 34 CYN 847 plakalı Wolkswagen marka aracın şoförü, aracını Avcı'nın önüne kırıyor. Bu esnada kendisini yaya olarak takip eden şahısların da orada olduğu görülüyor. Daha sonra şüpheli şahıslarca Avcı'ya el konulup Abdullahpaşa istikametine götürülüyor.

Ailesi, İçişleri Bakanlığı ve Elazığ Valiliği'ni göreve çağırıyor.’

Yorumlar