NETANYAHU KARŞITI GÖSTERİLER ABD'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, işgal altındaki Filistin'de protestoların eşi benzeri görülmemiş bir şekilde artışına tepki göstererek, Washington'un Tel Aviv'deki mevcut durumdan derin endişe duyduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 348 Tarih: 27 Mart 2023 00:25
NETANYAHU KARŞITI GÖSTERİLER ABD'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

ABD hükümeti, Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bu rejimin Başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından Pazar akşamı görevden alınmasının ardından işgal altındaki Filistin'de başlayan kitlesel protestolardan duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Siyonist haber kanalı "I24"ün haberine göre ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrian Watson yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘İsrail'de bugün yaşanan gelişmelerden derin endişe duyuyoruz.

ABD Başkanı Joe Biden, yargı reformu planı hakkında bir hafta önce Netanyahu ile telefonda görüşmüş ve İsrail demokrasisini korumanın önemini vurgulamıştı.’

Öte yandan İbrani medyası da şu açıklamalarda bulundu: ‘Beyaz Saray işgal altındaki topraklarda dün gece yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. Tel Aviv'in New York Başkonsolosu Asaf Zamir istifa edip, İsrail'in geleceği için mücadeleye katıldığını duyurdu ve istifa ettikten sonra, bu protestonun dünyada bir demokrasi ve özgürlük feneri olarak kalacağını iddia etti.’

rasthaber

Yorumlar