NETANYAHU'DAN GERİ ADIM

Siyonist tabanda Netanyahu'nun yargı reformuna karşı kitlesel gösteriler ve eylemler bugün tırmanarak devam etti. Buna paralel olarak Netanyahu hükümetine yargı reformu planından vazgeçmesi için siyasi baskılar da arttı.  

Görüntülenme: 380 Tarih: 27 Mart 2023 19:42
NETANYAHU'DAN GERİ ADIM

Bugün işgal rejiminin genel işçi sendikası niteliğindeki Histadrut, üniversiteler, muhtelif resmi kuruluşlar ve işgal rejiminin bazı dış temsilcilikleri yargı reformu paketine karşı geniş çaplı grev başlatınca işgal rejiminde hayat bir bakıma felç oldu. 

Protestoların ve tepkilerin bugün iyice artmasında Netanyahu'nun dün akşam Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden almasının da önemli rolü olduğu tahmin ediliyor.  

Tepkiler ve siyasi baskılar karşısında zorlandığını gören Netanyahu da şimdilik reform paketini askıya aldığını açıklayarak geri adım atmak zorunda kaldı. Ancak şimdi siyonist kamuoyunun ondan bu paketten tümüyle vazgeçtiğine dair kesin ve net bir açıklama beklediğine, sadece askıya almasıyla ikna olmak istemediğine dikkat çekiliyor. 

Bu arada Netanyahu'nun reform paketine destek veren aşırı sağcı grupların da ona destek amaçlı eylemler düzenleme tehditlerinde bulunmasının gerginliğin artmasına ve hatta çatışmalara sebep olabileceği yönünde yorumlar da yapılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar