ŞEHİD ALİ EL ESVED YERMÜK'TE DÜZENLENEN CENAZE MERASİMİ İLE HAKK'A UĞURLANDI

İslami Cihad Hareketi'nin verdiği bilgilere göre Siyonist işgal rejiminin casusları tarafından Suriye'nin başkenti Şam'da şehit edilen, hareketin askeri kanadına mensup Ali El-Esved için dün (20 Mart Pazartesi) Yermük Filistin Mültecileri Kampı'nda yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 692 Tarih: 21 Mart 2023 09:16
ŞEHİD ALİ EL ESVED YERMÜK'TE DÜZENLENEN CENAZE MERASİMİ İLE HAKK'A UĞURLANDI

El-Esved için Yermük Mülteci Kampı'nın ana caddesinde, Filistin direniş hareketlerinin Şam'daki temsilcilerinin, İslami Cihad Hareketi liderlerinin ve resmi yetkililerin de iştirak ettiği bir cenaze töreni düzenlendi. Daha sonra şehidin cenazesi Yermük Şehitler Mezarlığı'na defnedildi. 

İslami Cihad Hareketi, hareketin önde gelenlerinden ve Suriye'de yaşayan Filistinli mültecilerden 31 yaşındaki mühendis Ali El-Esved'in 19 Mart Pazar günü şehit edildiğini duyurmuştu. El-Esved'in aslen Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Hayfa ahalisinden olduğu belirtildi.

Dün Lübnan'daki El-Ahbar gazetesinde yayınlanan bir haberde El-Esved'in ikamet ettiği evden ayrılmakta olduğu sırada arabasına binerken vurularak şehit edildiği, kimliği belirlenemeyen kişilerin El-Esved'in ve aracının üzerine, hafif otomatik silahlarla 30 adet mermi attıklarının ve ambülansın kendisini hastaneye nakletmek için olay yerine geldiği sırada hayatını kaybetmiş olduğunun belirlendiği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar