NASIR KENANİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimin depremzedelere insani yardım ulaştıran Halep Uluslararası Havalimanı'na düzenlediği füze saldırısını kınadı ve bunu insanlık suçu olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 391 Tarih: 07 Mart 2023 23:39
NASIR KENANİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist apartheid rejiminin bu sabah Suriye'deki Halep uluslararası havaalanına yönelik insanlık dışı saldırısını şiddetle kınadı ve sorumlu uluslararası kurumları bu rejimin suçlarını durdurmak için acil ve etkili adımlar atmaya çağırdı.

Nasır Kenani şunları söyledi: ‘Halep'teki Suriyeli depremzedeler zor şartlar yaşarken, Siyonist rejimin uluslararası yardımların Suriye halkına ulaştığı ana güzergâh olan Halep havaalanına saldırması, insanlık suçuna açık bir örnektir.

Ne yazık ki, bazı Batılı ülkeler ve insan hakları örgütleri, katil Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik vahşi ve insanlık dışı saldırılarının devam etmesi konusunda sessiz kalıyor. Bu sessizlik, insan hakları ve uluslararası yasa ve düzenlemeleri ihlal eden bu işgalci rejimi bu eylemlerinde cesaretlendirmenin bir örneğidir.’

Suriye medyası, bu ülke ordusundan askeri bir kaynaktan naklen, Siyonist rejimin bu sabah Halep Uluslararası Havalimanı'na füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Suriye Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Halep Uluslararası Havalimanı'na düzenlediği füze saldırısının, Suriye'nin kuzeyindeki depremzedelere insani yardım ulaştıran bu havalimanında hasara yol açtığını ve ikinci bir duyuruya ve Halep havaalanı onarılana kadar Şam ve Lazkiye havaalanının bu havaalanı yerine kullanılacağını belirtti.

rasthaber

Yorumlar