NASIR KENANİ: SİYONİST REJİM ÇÖKÜŞTEN KURTULAMAYACAK

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İsrail'in apartheid rejiminin uzun süredir siyasi çekişme, kaos ve iç krize uğraştığını belirterek şunları söyledi: ‘Gerçekleri saklamak, bu rejimi kaçınılmaz çöküş kaderinden kurtarmaya yardımcı olmayacaktır.’ 

Görüntülenme: 427 Tarih: 06 Mart 2023 02:04
NASIR KENANİ: SİYONİST REJİM ÇÖKÜŞTEN KURTULAMAYACAK

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Pazar günü Twitter'da şunları yazdı: ‘Medyanın İran hakkında yalan söylemesi yeni bir durum değil. Ancak bunun son aylardaki yükselişinin çeşitli nedenleri var.

Bunun en önemli nedenlerinden biri, İsrail'in apartheid rejiminin uzun süredir siyasi çekişme, kaos ve iç krizlere uğraşıyor olmasıdır.

Elbette gerçekleri saklamak, bu rejimi kaçınılmaz çöküş kaderinden kurtarmaya yardımcı olmayacaktır.’

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejim eski Başbakan Yair Lapid'in bu rejimin yıkılacağına ilişkin açıklamalarının ardından daha önce de Twitter'da şunları yazmıştı: ‘Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Cohen uzlaşma trenine yeni ülkelerin katılacağını iddia ederken, eski Başbakan Lapid, İsrail 6 ay içinde içeriden parçalanacak uyarısında bulunuyor.

Gaspçı, katil ve yıkılmanın eşiğinde olan bu rejim, desteklenmeye ve yatırım yapmaya değmez. Bu, sadece maddi sermaye israfı değil, aynı zamanda manevi güvenilirliğin kaybına ve ahlaki ve insani statünün sarsılmasına neden olur.

Siyonist apartheid rejiminin stratejik bir müttefiki ve en büyük destekçisi olarak ABD hükümeti, bu rejime kalıcı desteğini sürdürebilir ve ilişkilerini normalleştirmeleri için bazı ülkeler üzerinde kapsamlı bir baskı uygulayabilir. Ama köksüz İsrail rejiminin içsel çöküşünde ve kaçınılmaz çöküşünde kesinlikle bir değişiklik olmayacaktır.’

rasthaber

Yorumlar