KATİL NETANYAHU'YA PİLOT BULUNAMIYOR

Hükümetin sunduğu yargı reformuna karşı kitlesel protestoların sürdüğü İsrail'in ulusal havayolu şirketi El Al, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun bu hafta İtalya'ya yapacağı resmi ziyaret için pilot ve uçuş görevlisi bulamıyor. 

Görüntülenme: 452 Tarih: 06 Mart 2023 10:17
KATİL NETANYAHU'YA PİLOT BULUNAMIYOR

Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bu hafta İtalya'nın başkenti Roma'ya düzenleyeceği resmi ziyaret için ülkenin havayolu şirketi El Al, pilot ve uçuş görevlisi sıkıntısı yaşadığını ifade edildi.

Rejim basınında yer alan haberlere göre Ulaştırma Bakanı Miri Regev, El Al'ın perşembe günkü uçuş için pazar günü saat 14.00'e kadar verdiği süreyi kaçırmasının ardından ihaleyi Arkia ve Israir gibi diğer havayolu şirketlerine devretmeyi planlıyor.

Jerusalem Post'un haberinde El Al'ın gönüllü olacak pilot ve kabin görevlisi ekibi tahsis edememesinin nedeninin, işgal topraklarında hükümetin sunduğu yargı reformu nedeniyle yaşanan şiddetli protestolar olduğu belirtildi.

El Al, personel sorununu 'diğer sebeplerin yanında' Netanyahu'nun talep ettiği Boeing 777 uçağını uçurabilecek niteliklere sahip pilot olmamasına bağladı.

Haberde, ayrıca personelin hükümetin planladığı yargı revizyonuna karşı çıktıkları için gönüllü olmak istemedikleri bildirildi.

parstoday

Yorumlar