HALİD MEŞAL: TEK YOL DİRENİŞ

Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın yurt dışındaki siyasi ofis başkanı, İslam ve Arap uluslarının diyalog ve kardeşlik yoluyla kendi iç ihtilaflarını bir kenara bırakması gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 483 Tarih: 05 Mart 2023 02:54
HALİD MEŞAL: TEK YOL DİRENİŞ

Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın yurt dışındaki siyasi ofis başkanı Halid Meşal, şunları söyledi:  ‘Özellikle mübarek ramazan arifesinde işgal altındaki topraklarda durum alevleniyor ve gerginliğe doğru ilerliyor.

Siyonist düşmana karşı savaş alanında Filistinlilerin birlik ve bütünlüğüne ihtiyacı vardır.

Radikal ve katil bir kabineyle karşı karşıyayız ve tıpkı Nablus, Cenin, Gazze ve diğer bölgelerdeki direnişin birlik ve bütünlük içinde olduğu gibi, bizim de birlik içinde bir duruşa sahip olmamız gerekiyor.

Hamas hareketinin, bu toprakları geri almanın tek yolunun direniş olduğuna dair duruşu sabit ve değişmemiştir.’

Halid Meşal, yurtdışındaki Arap ve İslam ümmetini Filistin'in kurtuluşuna katılmaya davet etti ve şu ifadelerde bulundu: ‘Asıl savaş Siyonist düşmana ve sömürgecilere karşı verilmeli, İslam ve Arap milletleri yeniden birlik olmalıdır.

Hamas hareketi hiçbir zaman İslam ve Arap ülkelerinin iç işlerine karışmamıştır ve karışmayacaktır ve herhangi bir anlaşmazlığın ulusu zayıflatmaktan başka bir işe yaramayacağına inanmaktadır.’

Meşal, Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi konusu hakkında da şunları söyledi: ‘Bu proje millete sefaletten başka bir şey getirmeyecek ve barış, ancak savaşla sağlanacak ve onu destekleyecek güç olmadan devam etmeyecektir.

Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesi, Filistin milletinin sırtına hançer saplamak demektir ve ümmetin konumuna, tarihine ve bölge ülkelerinin ulusal güvenliğine zarar verecektir.’

rasthaber

Yorumlar