HADİ EL AMİRİ'DEN İRAN'A VE HİZBULLAH'A TEŞEKKÜR

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı, dini merciiyetin fetvası, direnişin rolü ve İran İslam Cumhuriyeti'nin desteği olmasaydı terörizmin yok edilemeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 406 Tarih: 05 Mart 2023 15:34
HADİ EL AMİRİ'DEN İRAN'A VE HİZBULLAH'A TEŞEKKÜR

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri, bu ülkedeki Amerikan işgali ve terörizme karşı mücadelede direnişin yeri doldurulamaz rolünü vurguladı.

Hadi el-Amiri şunları söyledi: ‘Direniş olmasaydı Irak olmazdı ve bugüne kadar diktatör Baas rejimi devam ederdi. Dolayısıyla Irak halkının yardım ve iradesiyle işgalci Amerika bu ülke topraklarından atılmıştır.

Eğer dini merciiyetin fetvası, direnişin rolü ve İran İslam Cumhuriyeti'nin desteği olmasaydı, terörizm yok edilemezdi. Bu hareketin direnişi ve fedakârlıkları sayesinde Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü korunmuştur.

İnsanların Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’e olan sevgisinin nedeni, Batı toplumlarının Irak'taki yıkıcı rolünden kaçınmaları ve bu iki şehidin Allah’a karşı ihlaslarıdır. Irak toplumuna yönelik tüm tehlikeli belalar Batılı ülkelerden kaynaklanmaktadır ve bunlarla mücadele edilmelidir.

Batı dejenerasyon aşamasındadır ve Irak halkının saygın ve onurlu bir şekilde yaşamasını istemiyor. Irak milleti dine, mezhebe ve kutsallara yardım için kanını feda etmeye devam ediyor.’

Hadi el-Amiri daha önce de İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah'a Irak'a verdiği ilkeli ve sürekli destekten dolayı teşekkür ederek şunları söylemişti: ‘İran ve Hizbullah'ın desteği sadece silah, teçhizat ve tecrübe aktarımıyla sınırlı kalmamıştır ve onların komutan ve danışmalarının pak kanları Iraklı kardeşlerinin kanına karışmıştır.’

Hadi el-Amiri, IŞİD’in bu ülkede yenilgiye uğratılmasının 5. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘ Bu savaşta dökülen kanlar karşısında saygıyla eğilmeli, dini merciiyeti ve tarihi Cihad-ı Kifayi fetvasının önemli rolünü ve bu fetvaya cevap veren Irak halkını takdir etmeliyiz.’

Hadi el-Amiri, Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetlerini, bu mezhebi ve cismi birleşimin ve vahdetin en güzel örneği olarak değerlendirdi ve tüm Irak halkından bu günü yolsuzluk ve terörizmden arınmış birleşik bir Irak inşa etmek için kullanmalarını istedi.

rasthaber

Yorumlar