ÜRDÜN'DE DİRENİŞE DESTEK EYLEMİ DÜZENLENDİ

Ürdün'deki İslami hareket dün (28 Şubat Salı) akşam başkent Amman'da, işgal rejiminin güvenliğini sağlama alma amacıyla Ürdün'ün Akabe şehrinde gerçekleştirilen ihanet toplantısını protesto ve  Filistin'deki direnişe destek için bir gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 441 Tarih: 01 Mart 2023 23:28
ÜRDÜN'DE DİRENİŞE DESTEK EYLEMİ DÜZENLENDİ

Quds Press haber ajansının yayınladığı habere göre gösteriye katılanlar işgal rejimiyle işbirliği içinde Filistin direnişini kırmayı amaçlayan ihanet toplantısını kesin bir şekilde reddettiklerini dile getirdi, Kudüs'te ve Batı Şeria'da gerçekleştirilen şehadet eylemlerini destekleyen, Nablus'taki Aslanlar Yuvası grubuna sevgilerini dile getiren sloganlar attılar. 

Gösteride konuşma yapan eski Ürdün milletvekili Musa El-Vahş; "20 yıl önce de birtakım heyetler Akabe'de zirve toplantısı düzenlemişlerdi ve aynı kararlarla çıkmışlardı. O zamanki kararları da Filistin direnişini tasfiye etmekti ama amaçladıkları gerçekleşmedi. Bu sefer de gerçekleşmeyecek." ifadesini kullandı. 

El-Vahş konuşmasında, "O zamanki işgal hükümetinin başbakanı Ariel Şaron bazı yerleşim merkezlerini boşaltacağı sözü vermiş ama bu gerçekleşmemişti. Bu sefer de gerçekleşmeyecek." dedi. 

El-Vahş, bu toplantının asıl amacının, Filistinlilerin Ürdün'e sığınmalarına sebep olacağını zannettikleri herhangi bir patlama olmaması için yahudi yerleşim merkezlerini ve yerleşimcileri himaye altına almak olduğunu vurguladı. 

Akabe toplantısı geçtiğimiz hafta sonu, işgal rejimini rahatlatmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla Ürdün Krallığı'nın çağrısıyla İsrail, Filistin, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla Ürdün'ün Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne bakan Akabe şehrinde gerçekleştirildi. Buluşmada işgal rejimiyle Filistin Yönetimi'nin geçmişte imzalanan anlaşmalara bağlı kalma ve sözde "adil ve kalıcı barış" sağlanması için çalışma sözü verdikleri iddia edildi. Toplantıda işgal yönetiminin de yeni yerleşim merkezleri kurma konusunda birkaç aylığına herhangi bir karar almayacağı taahhüdünde bulunduğu söylenmişti.

Akabe toplantısında sözde adil ve kalıcı barış için çalışma sözü verildiğinin iddia edilmesinin hemen ardından işgalci terör çetelerinin Nablus'un Huvvare kasabasına baskın düzenlemeleri, bir kişiyi şehit ederek yüzlerce kişiyi yaralamaları, onlarca ev, iş yeri ve arabayı yakmaları işgalci siyonistlerin barıştan ne anladığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Filistin direniş hareketleri Akabe toplantısına kesin bir dille karşı çıktıklarını ve böyle bir toplantıya iştirak edilmesini de ihanet olarak nitelediklerini dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar