YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN İSLAM ÜLKELERİNE FİLİSTİN ÇAĞRISI

Yemen Ensarullah Hareketi, Siyonist rejim ordusunun Batı Şeria’da işlediği suç ve cinayete tepki göstererek, İslam ülkelerinden Filistin halkı için askeri destekte bulunmalarını istedi. 

Görüntülenme: 393 Tarih: 23 Şubat 2023 21:23
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN İSLAM ÜLKELERİNE FİLİSTİN ÇAĞRISI

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi ofisi, Siyonist güçlerin Çarşamba akşamı Nablus şehrine düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Ensarullah Hareketi şu açıklamalarda bulundu: ‘Düşman İsrail güçlerinin Nablus'a yönelik saldırısını ve onlarca Filistinlinin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı katliamı şiddetle kınıyoruz.

Eğer Amerika'nın desteği ve uzlaşmacı Arap rejimlerinin utanç verici suç ortaklığı olmasaydı, İsrail düşmanı Filistin ulusuna saldırmaya devam edemezdi.

Tüm Arap ve İslam ülkelerinin, Filistin halkına destek vererek ve Filistin direniş hareketlerine başta askeri destek olmak üzere her türlü desteği sağlayarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istiyoruz.’

Siyonist rejim Sınır Polisinin dört özel biriminden biri olan Yamam biriminin kuvvetleri dün Kasba mahallesinde Filistinli bir genci takibi sırasında bir evin etrafını kuşattı ve insanlarla çatıştı. Siyonist rejim güçleri, kuşatma altındaki bu eve iki roket attı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İşgalci Siyonist rejim askerlerinin saldırısında biri çocuk 10 Filistinlinin şehit olduğunu, 102 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu ve bölgedeki hastanelere sevk edildikleri kaydedildi.

rasthaber

Yorumlar