SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: ABD'Yİ YEMEN'DEN ÇIKARACAĞIZ

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Şehit es-Samad suikastının Amerika’nın kışkırtmasıyla gerçekleştiğini belirterek, Washington’un Yemen'e yönelik saldırıda denetleyici bir role sahip olduğunu, Suudi Arabistan ve BAE’nin de yürütme rolü oynadığını söyledi. 

Görüntülenme: 425 Tarih: 24 Şubat 2023 17:49
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: ABD'Yİ YEMEN'DEN ÇIKARACAĞIZ

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin merhum başkanı Salih el-Samad'ın şehadetinin yıldönümü münasebetiyle Perşembe günü bir konuşma yaptı ve onu bir fedakarlık ve bağışlama modeli olarak nitelendirdi.

Seyyid Abdülmelik Husi şunları söyledi: ‘Şehit el-Samad, cumhurbaşkanı konumunda olmasına rağmen asker ruhuna sahipti. O, mevkiini kişisel çıkarları için kullanmıyor, kendisini milletine hizmet etmekle sorumlu bir konumda görüyordu.

Kendilerini ulusal semboller olarak tanıtan, ancak daha sonra ihanetleri ortaya çıkıp uluslarını terk edenler, düşmanlarla ve büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Şehit el-Samad, işgalci Suudi-BAE koalisyonuyla mücadelede hazır bulunmuştur.

Amerika, Yemen’e Yönelik Saldırıda Denetleme Rolü Oynuyor

Ensarullah Hareketi Lideri şu ifadelerde bulundu: ‘Şehit el-Samad suikastı Amerika'nın kışkırtmasıyla gerçekleşti. Ülkemizin işgalinde düşman Amerika denetleme ve Suudi Arabistan ve BAE ise yürütme rolü oynamıştır.

Amerika, Yemen'e yönelik saldırıda hedeflerin belirlenmesinden sorumlu olmuştur, Şehit Samad'ı Suudi Arabistan'a ana hedef olarak tanıtan Amerika'dır. Amerika, saldırının başlangıcından itibaren bombalama operasyonu emrini verdiğini de kabul ediyor.

Koalisyon, el Samad'ı şehit ederek Yemen halkının iradesini kıracağını ve daha geniş operasyonlara hazırlanacağını düşündü, ancak sonuç tam tersi oldu. El-Samad suikastı milletimizin azim ve cesaretini artırdı. Onlar hatta Şehit Samad’ın cenaze törenini bile hedef aldılar.’

Abdülmelik Husi, Suudi koalisyonunun Yemen'deki vahşetini ve suçlarını şiddetle eleştirerek şunları söyledi: ‘İşgalci koalisyon, vahşeti ile çok kötü bir imaj kazandı. Amerika, İsrail ve İngiltere'nin desteğiyle milletimize karşı işlenen suçların boyutu korkutucudur. Koalisyonun suçlarını hiçbir şey haklı çıkaramaz. Sadece vahşi ve zalim olanlar onların bahanelerini kabul ederler.’

Yurtdışındaki Bloke Edilen Paralarımızın İadesini İstiyoruz

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri sözlerine şöyle devam etti: ‘Yemen yurtdışında bloke edilen paralarının iadesini istemektedir. Bir önceki aşamada yaşanan ve bir başarı olan, ülkenin stratejik derinliğini korumaktı. Zaman geçtikçe askeri kabiliyetimiz gelişti. İşgalci koalisyon milletimizi ne kadar zayıflatmaya, askeri kabiliyetlerini sona erdirmeye çalışsa da bu kabiliyetler arttı.

Halkın iradesini koruma ve seferber etme süreci devam ediyor. Zorluklar devam ediyor ve düşmanlar bu ülkeyi parçalamaya çalışmaya devam edecek. Savaş hala güçlü bir şekilde devam ediyor. Şu anda Umman'ın arabuluculuğunda görüşmeler yapılıyor.

Amerika, Yemen'deki savaşın devam etmesinden yararlanmaya çalışıyor. Amerika silah anlaşmaları yoluyla savaştan istifade etti. Amerika elindeki araçlarla Yemen'i işgal etmeye çalışıyor ve iyi bir niyeti yok.’

Amerika Yemen’den Çıkmalıdır

Ensarullah Hareketi Lideri şu ifadelerde bulundu: ‘ABD; BAE ve İngiltere, herhangi bir anlaşmada sorumluluğu kabul etmelidir. Yemen'in zenginliği koalisyon tarafından işgal ediliyor ve koalisyon Yemen halkının mahrum bırakılmasından sorumludur. Hiçbir şehirde veya adada işgalci güçlerin varlığını kabul edemeyiz. Çünkü bu konu ülkemizin içişlerine doğrudan bir müdahaledir.

Amerika ve İngiltere’nin varlığı işgaldir. Amerika ülkemizden çıkmalıdır ve biz onu çıkarmak için çalışacağız. Filistin ile ilgili olarak, uzlaşmacıların Filistin ulusunu desteklemede hiçbir rolleri olmadığı söylenmelidir. Bazılarının İsrail yerine İran'ı düşman olarak görmesi büyük bir yanılgıdır. Çünkü İsrail, Filistin ve Lübnan halkına zulmetmiştir.’

rasthaber

Yorumlar