SUUDİ ARABİSTAN FİLİSTİN MESELESİNİ ÖNEMSEMİYOR

ABD'nin uzlaşma görüşmelerindeki eski temsilcisi Martin Indik, Suudi Arabistan'ın ABD'nin güvenlik garantileriyle ilgili koşullar altında işgalci İsrail rejimiyle ilişkilerini normalleştirmeye hazır olduğunu doğruladı. 

Görüntülenme: 427 Tarih: 23 Şubat 2023 11:56
SUUDİ ARABİSTAN FİLİSTİN MESELESİNİ ÖNEMSEMİYOR

Martin Indik, Suudi Arabistan'ın Filistin meselesiyle ilgisi olmayan garantiler karşılığında Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek istediğini belirtti.

Martin Indik bu açıklamasını biraz daha genişleterek şu açıklamada bulundu: "Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusu, Riyad’lı yetkililerin iddia ettiği gibi Filistin meselesiyle ilgili değil. Daha ziyade, ABD'nin Suudi Arabistan'a yönelik güvenlik seviyesinde alabileceği adımlarla ilgilidir."

Martin Indik, "Suudiler, İsrail'in Washington'u Suudilerin taleplerini karşılamaya ikna etmeye yardımcı olabileceğini öngörüyor ve bu eksen Riyad ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin temel belirleyicisidir." açıklamasında bulundu.

Amerikan dergisi Foreign Policy, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin Suudi Arabistan'ı silah satışı ile destekleyerek bu ülkeyi Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmeye itebileceğine inandığını yazmıştı.

Suudi Arabistan, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde her geçen gün daha fazla adım atmakta, Suudi Arabistan ve Basra Körfezi'ndeki diğer Arap ülkelerinde İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine siyasi ve toplumsal ortamı hazırlamaya yönelik tedbirler almaktadır.

rasthaber

Yorumlar