YAİR LAPİD: İSRAİL BİRKAÇ AY İÇİNDE BÖLÜNECEK

Siyonist rejimin eski başbakanı ve işgalci rejimdeki muhalefet partisi lideri, İsrail'deki on binlerce kişinin yaptığı gösterilere atıfta bulunarak, İsrail'in birkaç ay içinde bölünebileceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 506 Tarih: 23 Şubat 2023 11:50
YAİR LAPİD: İSRAİL BİRKAÇ AY İÇİNDE BÖLÜNECEK

İsrail muhalefet partilerinin liderlerinden ve Siyonist rejimin eski başbakanı Yair Lapid, çarşamba günü Siyonist rejim parlamentosunda yaptığı konuşmada, rejimin parçalanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Siyonist medyanın aktardığına göre Yair Lapid, şöyle dedi: "Şu andan itibaren altı aya kadar, İsrail içeriden bölünecek ve toplumu birbirinden nefret edecek."

İşgal altındaki topraklar son yedi haftadır Tel Aviv, işgal altındaki Kudüs ve Hayfa'da on binlerce insanın gösterilerine sahne oldu ve bu gösteriler halen devam ediyor. Bu kitlesel gösteriler ve iç çekişmeler, Binyamin Netanyahu liderliğindeki Tel Aviv kabinesinin geçen ayın 4'ünde "yargı sisteminde reform" planını sunmasının ardından başladı. Yıllardır yolsuzluk, rüşvet ve güvene ihanet suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu, "adli askerlik reformu" dediği şeyle davadan kurtulmayı planlıyor.

rasthaber

Yorumlar