SİYONİST TOPLUM PATLAMANIN EŞİĞİNDE (ANALİZ)

İşgal rejimi başkanının itirafına göre, bu rejim patlama noktasına gelmiş ve her an patlayabilir. 

Görüntülenme: 441 Tarih: 16 Şubat 2023 09:36
SİYONİST TOPLUM PATLAMANIN EŞİĞİNDE (ANALİZ)

İşgal topraklarında, Benyamin Netanyahu karşıtı gösteriler, onun yeniden iktidara gelmesinden sonra yeniden başlamıştır ve her hafta Cumartesi günlerinde, Netanyahu ve kabinesi aleyhinde protesto eylemleri düzenleniyor. Her zamanki gibi işgal altındaki Filistin'de geçen Cumartesi de binlerce Siyonist, Başbakan Benyamin Netanyahu ve kabinesine karşı sokaklara çıktılar.

Shahab Haber Ajansı, geçen Cumartesi akşamı binlerce Siyonist'in başta Tel Aviv olmak üzere çeşitli şehirlerde Netanyahu'ya karşı gösteriler düzenlediğini bildirdi. Siyonistler, Netanyahu'nun emrettiği yargı değişikliklerini ellerinde yargının simgesi olan bir terazi tutarak protesto etti.

İşgal altındaki topraklarda Cumartesi günleri Benyamin Netanyahu'nun kara günlerine dönüşmüştür. Yüz binlerce Siyonist yerleşimci, aşırı sağcı İsrail kabinesinin aşırılıkçılığını, yasa dışı eylemlerini ve aşırılıklarını protesto etmek için sokaklara çıkıyorlar ve "Likud" partisi ve müttefikleri devrilene kadar protestoları sürdürme niyetindeler.

Benyamin Netanyahu liderliğindeki yeni Tel Aviv kabinesinin bu ayın 4'ünde bu rejimin "yargı sisteminde reform" planını sunmasının ardından Netanyahu'ya karşı gösteriler ve Siyonist rejimin partileri arasındaki görüş ayrılıkları arttı. Yıllardır yolsuzluk, rüşvet ve güvene ihanet suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu, "yargı askerî reformu" dediği şeyle bu rejimin adalet bakanının da yardımıyla davasını iptal etmeyi planlıyor.

Bu planda, Siyonist rejimin yargı sistemini zayıflatarak bu rejimin kabinesi ve siyasi partileri, parti üyeleri ve siyasetçileri atayarak Siyonist rejim mahkemelerindeki hâkimler seçim komitesini kontrol etme imkânına sahip olacaklardır ve yargıçların bu komiteye üye olmalarını engelleyecektir.

Öte yandan, Siyonist rejim kabinesinin adli müşavirlerinin ve bu rejimin diğer bakanlıklarının adli müşavirlerinin yetkileri de elinden alınacaktır ve bakan, makamındaki herhangi bir adli danışmanı görevden alma veya atama olanağına sahip olacak.

Netanyahu ve kabinesinin bu gibi planları ve kararları, işgal topraklarının sakinlerini derinden öfkelendirmiş ve endişelendirmiştir.

Hatta işgal rejimi başkanı da son sıralarda defalarca bu rejimin patlama eşiğine geldiğine dair uyarılarda bulunmuştur.

Eylemciler, Netanyahu kabinesinin yargı reformu paketinden taviz verip, geri adım atmasını bekliyorlar, aksi takdirde, işgal rejiminde büyük olaylar ve gösteriler olabilir. Bu nedenle işgal rejimi başkanı da, uyarılarını sık sık yineliyor.

Ancak şimdiye kadar Netanyahu bu gösterilere kulak vermiş değil. Halkın seçimlerde "yargı sisteminde reform yapılması için oy verdiğini" iddia eden Netanyahu, "İşin aslı, bizim yapmaya çalıştığımız şey, İsrail'de otoriteler arasındaki dengeyi yeniden tesis edecek" diyor ve yargı düzenlemesine karşı muhalefetin "darbe ve iç savaş tehdidi" gibi uyarılarını görmezden geliyor.

İşgalci rejimin başkanının İsrail'in patlama noktasına geldiğine dair sözünden, bu rejimde iç savaş çıkabileceğini de zımni olarak gündeme getirmiş olabilir.

parstoday

Yorumlar