FİLİSTİN DİRENİŞİNİN CAYDIRICI GÜCÜ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR (ANALİZ)

Uzmanlar, Filistinlilerin tepkilerinin ve direniş savaşçılarının Siyonist Rejim cinayetlerine yanıtlarının, 2022 yılını Siyonist Rejim cinayetleri ile karşılaşma hususunda yeni bir yıla dönüştürdüğünü belirtti. 

Görüntülenme: 503 Tarih: 16 Şubat 2023 16:44
FİLİSTİN DİRENİŞİNİN CAYDIRICI GÜCÜ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR (ANALİZ)

Siyasi araştırmacılar  2022 yılının Filistin direnişi için ayrı ve farklı bir yıl olacağını ve ayırt edici özelliğinin, Siyonist cinayetlerinin Filistinlilerin karşılıklı hesap verebilirliğiyle eşzamanlı olmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirmektedirler.  Direniş savaşçılarının Cenin'deki cinayetlere ve katliamlara 24 saat sonra tepki vermesi ve Eriha'daki katliamlara hızlı yanıt vermesi 2020'nin önemli ve dikkate değer özellikleridir. Siyonistleri endişelendiren, Gazze'den roket atılması, Filistin halkının özünden doğan eylemleri, taşlı çatışmalar, temas noktalarında yerleşimcilerle çatışmalar, bireysel operasyonlar, Cenin Taburu, Beytülmukaddes liderliğindeki organize eylemler gibi Filistin direniş eylemlerinin çeşitliliğidir.  Bu bağlamda El Aksa Şehitleri, Cenin Taburu, Beytülmukaddes Taburları, Nablus Taburu, Aslanlar Yuvası Taburları bu hususta en önemli tehditleri Siyonistlere karşı medyana getirmişlerdir. 

Direnişin kahramanca operasyonlarının hayata geçirilmesi, CIA direktörünün, Amerikan makamlarının direnişi yoğunlaştırma ve 2002 intifadasına benzer bir ayaklanma başlatma konusundaki büyük korkusundan bahsetmesine neden oldu. Siyonist rejim, direnişin eylemlerinden, özellikle de Cenin savaşçılarının Siyonist askerleri direniş güçlerini kovalarken gözlemlemek için insansız hava araçları kullanmasından çok endişeli.

İşgalciler, bu insansız hava araçlarının geliştirilmesinden korkuyor çünkü yakında çok daha büyük yenilgileri Siyonistlere dayatabilir. Siyonistlerin üzerine bomba yağdırabilir. Halk direniş komitelerinin liderleri, İsrail işgalci rejiminin Batı Şeria'daki güçlerinin %60'ını aşındırdığını ve tüm bu güçlerin birlikte yalnızca bireysel operasyonları sınırlamaya yeterli olduğunu, ancak hiçbir şekilde Filistinlilerin örgütlü tepkisine yanıt veremeyeceğini ortaya çıkardı. 

Direniş liderleri, işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarının yoğunlaşması durumunda Gazze'deki direnişçilerin Batı Şeria'daki tüm Filistinlileri savunmaya hazır olduklarını vurguluyor. Bölgesel meseleler uzmanları, Siyonist Rejim İsrail içindeki ciddi iç bölünmeye işaret ediyor ve bu rejimin bir yanda din-laiklik  diğer yanda Batı-Doğu ayrımının yanı sıra sağcı-aşırı sağcı ayrımına sahip olduğunu vurguluyor.  Uzmanlar, İsrail içinde Netanyahu'yu tehdit eden ve öldürülmesini talep eden bir parti olduğunu söylüyor; Ayrıca bu rejimin bazı görevlileri, Binyamin Netanyahu'nun aşırı kabinesinin etkisi altındaki bu rejimin diktatör ordusunda görev yapmayacaklarını açıkladılar. Askerlerden ayrıca askerlik hizmetinden kaçınmaları isteniyor. Aynı zamanda iç isyanlar, silah kullanımı ve buna benzer sorunlar Siyonist işgal rejiminin güvenliğini tehdit etmektedir.

parstoday

Yorumlar